Yolanthe Cabau kreeg het coronavirus te pakken: ‘Het is een aanslag op je lichaam’

Yolanthe blikt terug op de periode waarin zij en zoontje Xess Xava gevloerd werden door corona.

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Coronavirus

“Vakantie!!! Zo blij toen de opnames van Liefde zonder Grenzen er eindelijk opzaten en Xess Xava en ik na een drukke periode lekker op vakantie konden. We waren nog maar net op Ibiza toen corona ons huis binnensloop. Zonder het te weten nam een van mijn beste vriendinnen – gevaccineerd en negatief getest – de deltavariant met zich mee.”

“Ze voelde zich niet lekker en ging even liggen. Het volgende moment waren we allemaal gevloerd. De arme baby van mijn vriendin moest zelfs naar het ziekenhuis. Haar 4-jarige dochter en Xess kregen last van zware koortsaanvallen en spierpijn. Een goede vriend van mijn vriendin, profsporter, moest worden opgenomen nadat hij haar een knuffel had gegeven. Het maakt niet uit hoe sterk je bent: het virus kan je zomaar te grazen nemen.”

Plat op bed

“Twee weken heb ik plat op bed gelegen. Vol in de overlevingsstand, ik had het zwaar te pakken. Het enige wat je kan doen, is goed voor jezelf zorgen en veel vitamines nemen, maar het is een aanslag op je lichaam. Het ergste vond ik om Xess zo beroerd te zien en niks anders te kunnen doen dan er voor hem zijn.”

“Gelukkig was hij na vijf dagen weer beter. Hij heeft daarna superlief voor mij gezorgd. De ene keer kwam hij aan met tekeningen en bloemetjes die hij voor me in de tuin had geplukt, dan weer met een bakje Thais take-away, die ik helaas niet door mijn keel kreeg. Stellig zei hij: ‘Mama, als je niet eet, ga je dood.’”

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]Het ergste vond ik om Xess zo beroerd te zien en niks anders te kunnen doen dan er voor hem zijn.”[/ont-quote]

Terug naar Nederland

“Inmiddels ben ik – negatief getest, dus niet meer besmettelijk – terug naar Nederland gevlogen om te werken. Het was een andere vakantie dan gepland, dat is zeker. Nu gaan de opnames voor mijn nieuwe film bijna beginnen. Eerst de doorpassessies, scriptlezingen en repetities. Ook voor Cabau Lifestyle staat er veel op de planning. Ik ben nog best moe en ongewild wat kilo’s afgevallen. Maar ik klaag niet.”

“Ik ben zo blij dat ik me weer wat beter voel en het maakt me gelukkig dat ik alles weer op kan pakken. Mijn hart huilt voor zieke mensen die überhaupt geen keuze hebben. Wat is het een privilege om te kunnen bewegen en sporten. Ik kan niet wachten om een nieuwe start te maken.”

Gezond zijn

“Ik ga niet te streng voor mezelf zijn, vandaag begin ik met een kwartiertje fietsen om mijn lichaam te prikkelen. Morgen doe ik een yogasessie van tien minuten uit mijn Cabau-app. Zo bouw ik het langzaam weer op. Zonder gezondheid ben je nergens. In deze tijd moeten we extra voorzichtig zijn en goed voor onszelf zorgen.”

“Het maakt niet uit of je een maatje meer of minder hebt, als je maar gezond bent en vooral ook lief voor jezelf. Vergelijk jezelf vooral niet met anderen. Haal het beste uit jezelf. Je bent mooi en uniek en vergeet niet, er is niemand zoals jij.”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook