Huh: blijkbaar is het beter om je haar te wassen vóór je workout

Waarom weten we dit nu pas?!

Lees ook

Het wassen van je haren is soms een flinke puzzel. Je wil graag je haren wassen, maar je gaat in de avond ook nog sporten, dus stel je die wasbeurt uit tot ná je zweetsessie in de gym. Maarre, volgens haarstylisten is dat eigenlijk helemaal niet slim.

Voordelen voor je haar

Het klinkt behoorlijk tegenstrijdig om je haar te wassen voor het sporten. Toch is het volgens haarstylist Laura Courtie helemaal niet zo’n gek plan. “Het is eigenlijk een heel goed idee om je haar voor het sporten te wassen”, vertelt ze aan Stylist. “Dit is omdat de olie die je van nature produceert tijdens het sporten je haar kan conditioneren.”

Overigens kun je bovenstaande het beste alleen doen als je haar sowieso al regelmatig wast. Probeer je je haar zo weinig mogelijk te wassen? Dan kun je je haar beter na het sporten wassen. “Overmatig zweten op de hoofdhuid kan langdurige droogheid veroorzaken en je haarzakjes verstoppen.”

En los van wanneer je je haar wast, kan sporten ook nog een ander voordeel hebben. Het kan namelijk de haargroei bevorderen. Tijdens het sporten gaat je hartslag namelijk omhoog en dat stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor gaan er meer voedingstoffen en zuurstof naar je hoofdhuid en dat kan haargroei weer stimuleren.

Haarstijl in de sportschool

Nu zijn er zeldzame gevallen waarin vrouwen hun haar gewoon los dragen in de sportschool. De meeste personen met lang haar zullen daarentegen hun haar vast dragen. Haarstylisten raden in dat geval aan om geen strakke elastiekjes te dragen. Draag je je haar in een strakke staart? Dan kan er te veel druk op het haar ontstaan wanneer je beweegt.

Haarstylisten raden aan om je haar in een lage staart te dragen en om een stoffen scrunchie te gebruiken. Hierdoor zal er niet te veel druk ontstaan op de haarzakjes. Good to know.

Bron: Stylist UK, Marie Claire | Beeld: Bridget Jones

Laatste nieuws

Zie ook