Finally: Britney’s vader legt na 13 jaar curatorschap neer

#FreeBritney

Lees ook

Sinds er steeds meer details van Britney Spears' rechtszaak naar buiten komen, lijkt de zaak met sprongen vooruit te gaan. Nu wordt opnieuw een gigantische stap gezet: haar vader heeft na dertien jaar een verzoek ingediend zijn conservatorship neer te leggen.

Onderdrukking

Even een recap: wat is er nu aan de hand? Na Britney's mentale breakdown in 2007 staat zij al 13 jaar onder curatorschap van haar vader. De afgelopen maanden zijn steeds meer details naar buiten gekomen over hoe ver zijn controle over haar leven ging.

Zo claimt Britney dat zij een spiraaltje moest dragen van haar vader – ondanks dat zij nog een kind wil met vriendlief Sam Asghari. Ook vertelde een van Britney's bodyguards, Fernando Flores, dat de popprinses een flinke cocktail aan medicatie moest innemen onder toezicht van door haar vader aangestelde mensen.

#FreeBritney

Met alle informatie die naar buiten kwam over de benarde situatie van de zangeres, groeide er langzaamaan ook een beweging om haar te steunen in de strijd tegen haar toezicht. De #FreeBritney-beweging liet regelmatig van zich horen met zowel online als offline protesten.

Nu heeft Britney's vader, Jamie Spears, eindelijk ingestemd met het neerleggen van zijn taken. De reden hiervoor is volgens hem omdat “een publieke strijd met zijn dochter niet het beste voor haar zou zijn.”

Reacties

Op Instagram reageert de zangeres zelf cryptisch op het nieuws met de onderstaande tekening zonder bijschrift. Maar in de reacties gaan haar fans duidelijk door het dak van blijdschap. “We zijn een stap dichter bij jouw vrijheid! #FREEBRITNEY”, schrijft één. “Zo blij voor jou queen“, schrijft iemand anders. En weer iemand haalt één van Britney's hits aan en schrijft: “Stronger than yesterday” Zo is het!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook