Je kapper te vriend houden? Deze 6 dingen moet je dan nooit doen

Oeps...

De kapper is natuurlijk a girl's best friend. En hoewel je je soms ergert aan je favoriete haarspecialist (waarom knippen ze het toch altijd zo kort?!), zijn er andersom genoeg dingen waar kappers absoluut niet blij van worden. Dit zijn dé zes dingen waar kappers zich aan irriteren.

1. Betweterige klanten

Als er iéts is dat kappers vervelend vinden, zijn het klanten die betweterig zijn. Jouw kapper heeft niet voor niets een volledige opleiding afgerond. Daarnaast knippen ze dagelijks ontzettend veel verschillende mensen. Ongevraagd advies is dan ook niet iets waar kappers op zitten te wachten.

2. Cheap?

De prijs van jouw kappersbehandeling is van tevoren bekend. Achteraf zeuren over de prijs vinden kappers dan ook heel irritant. De prijs gaat niet veranderen omdat jij alleen de puntjes wil laten knippen. De kapper is namelijk net zo lang bezig met één centimeter als tien centimeter korter knippen. Het maakt dus niet uit hoeveel je eraf wilt hebben, de prijs blijft hetzelfde. Je betaalt voor de skills van je kapper, niet voor de hoeveelheid haar die eraf gaat.

3. Realistisch blijven

Pinterest is the place to be als je inspiratie zoekt voor je nieuwe kapsel. Kappers vinden het fijn als je weet wat je wilt, een voorbeeld meenemen is dus geen probleem. Zorg er alleen wel voor dat het haalbaar is, want van onrealistische voorbeelden worden kappers niet blij. Wanneer jouw haar bijvoorbeeld veel dunner is dan het voorbeeld dat je laat zien, of je hebt helemaal geen natuurlijke slag, dan wordt het eindresultaat nooit hetzelfde. Zoek op Pinterest dus naar voorbeelden van mensen die vergelijkbaar haar hebben, dan zal het eindresultaat ook geen teleurstelling zijn.

4. Pijnlijk ‘grapje’

Mensen die niet weten wat ze willen hebben waarschijnlijk weleens te horen gekregen dat ze ‘altijd nog kapster kunnen worden’. Laat dat ‘grapje’ echter niet horen in de kappersstoel. Kappers kiezen bewust voor hun vak. Het is hun passie en geen laatste redmiddel. Het kappersvak is immers echt een vak! Enne, als het allemaal zo makkelijk was, dan hadden we geen eindeloze video's van verschrikkelijk falende thuisknipbeurten.

5. Lekker makkelijk

‘Ik wil een kapsel dat iedere ochtend meteen goed zit’, is nog zo’n opmerking die ze in de kapsalon niet meer aan kunnen horen. Sure, we willen allemaal wel zo'n kapsel, maar feit blijft: zulke kapsels bestaan niet. Bij ieder kapsel zul je tijd moeten investeren om het goed in model te krijgen. Stijl haar zul je moeten borstelen en je wordt helaas ook niet wakker met een prachtige bos krullen. Get real!

6. Plannen

Weet je nog wat je moeder altijd zei? Eerst denken en dan doen? Dat geldt ook voor je nieuwe coupe. Bedenk wat je wilt, voordat je de kapper belt voor een afspraak. Kappers vinden het namelijk heel irritant als je last minute je plan wijzigt. Als je een afspraak maakt om je haar te laten knippen, kun je niet in de kappersstoel ineens zeggen dat je ook highlights wilt. Zo werkt het helaas niet, want dit kost veel meer tijd dan er staat ingepland.

Laatste nieuws