Beyoncé vertelt voor het eerst over problemen met mentale gezondheid

De zangeres kampt al haar halve leven met slaapproblemen.

Lees ook

Beyoncé spreekt niet vaak openlijk over haar privéleven, maar maakte voor haar veertigste verjaardag een uitzondering. In de nieuwe Harper's Bazaar vertelt de zangeres openhartig over de problemen waar ze jarenlang mee kampte.

Jarenlange slapeloosheid

“Zoals waarschijnlijk veel vrouwen voelde ik de druk om de ruggengraat van mijn familie én bedrijf te zijn en ik had niet door hoeveel invloed dat had op mijn mentale en psychische gezondheid”, vertelt ze.

De zangeres heeft zichzelf niet altijd op de eerste plaats gezet. “Ik heb door het vele touren meer dan de helft van mijn leven last gehad van slapeloosheid. Jarenlange slijtage van mijn spieren door het dansen op hakken. De impact op mijn haar en huid van sprays en kleurstoffen tot de hitte van een krultang en zware make-up dragen terwijl ik zweette op het podium. Ik weet nu dat ik om alles te kunnen geven, voor mezelf moet zorgen en naar mijn lichaam moet luisteren.”

Mentale gezondheid

Beyoncé geeft toe dat ze in het verleden te veel bezig was met haar gewicht en diëten. Ze geloofde destijds dat selfcare inhield dat ze veel moest trainen en zich overdreven bewust van haar lichaam moest zijn. “Mijn gezondheid, hoe ik me voel als ik 's ochtends wakker word, mijn gemoedsrust, hoe vaak ik op een dag lach, wat ik mijn geest en mijn lichaam voed – dat zijn de dingen waar ik me nu op focus. Mentale gezondheid is ook selfcare.”

De zangeres leert steeds beter de cirkel van haar slechte gezondheid te doorbreken, haar energie op haar lichaam te richten en te letten op de subtiele signalen dat het haar geeft. “Je lichaam vertelt je alles wat je moet weten, maar ik moest leren luisteren.”

Vrijheid

De zangeres is niet alleen van plan beter voor zichzelf te zorgen, maar hoopt ook dat ze zich in haar 40e levensjaar vrijer kan voelen. “Ik wil iedere dag van mijn leven dezelfde vrijheid voelen die ik op het podium voel. Ik wil kanten van mezelf ontdekken waar ik nog geen tijd voor heb gehad en genieten van mijn man en kinderen. Ik wil reizen zonder te werken. Ik wil dat het volgende decennium draait om het leven vieren, vreugde en liefde geven en ontvangen.”

Bron: Elegance | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook