De Bachelors Sara: ‘Ik wil nooit meer aan een liefdesprogramma meedoen’

'Ik heb veel over mezelf geleerd.'

Lees ook

In de laatste aflevering van De Bachelor moest Sara haar koffers pakken en vertrekken. Met Tony Junior was er geen klik, maar we hoeven de beauty binnenkort ook niet in een ander programma te verwachten waarin ze opzoek gaat naar liefde. Ze heeft namelijk ontdekt dat dit helemaal niks voor haar is.

Moeilijke setting

Sara hoefde niet lang na te denken of ze mee wilde doen aan De Bachelor. Eenmaal aangekomen in het prachtige Kroatië, vond Sara het best lastig om te daten met allemaal camera's om zich heen. “Het is heel moeilijk daar, want je zit in een omgeving met camera’s en productie om je heen”, vertelt ze als we met haar bellen. “Het was voor mij heel moeilijk om mezelf open te stellen in die setting.”

Dat het zo lastig zou zijn, had ze niet gedacht. “Ik dacht altijd: daar ga ik gewoon heen en die camera’s maken me allemaal niet uit. Maar toen ik er eenmaal was dacht ik wel: oh shit, het is toch wel moeilijk.” Wat het dan zo lastig maakt? “Je hebt veel mensen om je heen en dan voel ik toch de druk. Het gaat niet echt vanzelf, zoals je iemand in het normale leven leert kennen.” Daarnaast maakte de druk het ook niet makkelijk om iemand te leren kennen. “Tijdens de cocktailparty moét je op hem afstappen.”

Rollen omgedraaid

Met twintig knappe vrouwen strijden om één man is natuurlijk ook geen situatie waarin je dagelijks beland. En als het aan Sara ligt, gebeurt het ook niet weer. “Dat vond ik helemaal niks. Normaal gesproken laat ik mij gewoon versieren. Dan stap ik ook niet op een man af. Persoonlijk vind ik dat een man een vrouw moet versieren.” Dat de rollen nu een keer omgedraaid waren, vond ze heel lastig.

“Je zit daar toch en dan moet je het maar doen. Je weet ook niet wat hij denkt en je hebt zoveel mooie vrouwen om je heen, dat je ook onzeker wordt”, vertelt Sara. “Het is best wel een heftig programma.”

Liefdesprogramma

Hoewel het met Tony niks is geworden, heeft Sara zeker geen spijt van het Bachelor-avontuur. Maar we hoeven haar binnenkort niet in een andere datingshow te verwachten.

“Ik heb veel over mezelf geleerd tijdens dit programma, maar ik zou nooit meer aan een liefdesprogramma mee kunnen doen”, geeft ze toe. “Omdat ik mezelf daar totaal niet kan openstellen. Maar verder was het echt een heel leuke ervaring om mee te maken!”

Beeld: Videoland (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook