doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-61aaf77f7a5ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7a5ff img{#fig-61aaf77f7a5ff img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-61aaf77f7a5ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7a5ff img{#fig-61aaf77f7a5ff img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Bastiaan Rosman is biseksueel: ‘Ik hoor vaak dat ik ‘eigenlijk’ homo ben, maar ‘gewoon nog uit de kast moet komen’ 

Mercedes Coco over biseksualiteit: ‘Je ziet er niet uit als iemand die op vrouwen valt’ hoor ik regelmatig’

Aan Grazia vertelt Mercedes over de vooroordelen die ze regelmatig te horen krijgt.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7afb3 img{#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7afb3 img{#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7afb3 img{#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61aaf77f7afb3 img{#fig-61aaf77f7afb3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Mercedes

De 28-jarige Mercedes Coco kwam er tweeënhalf jaar geleden achter dat ze zich niet alleen door mannen, maar ook door vrouwen aangetrokken voelt. Speciaal aan Grazia vertelt ze eerlijk haar verhaal over haar coming out, huidige vriendin en vooroordelen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Experimenteren

“Ik had weleens geëxperimenteerd met een vrouw, maar dat was nooit echt serieus. Tweeënhalf jaar geleden zette ik uit nieuwsgierigheid mijn Tinderprofiel op vrouwen. Mijn vriendinnen vonden dat doodnormaal. Velen zeiden zelfs: ‘O leuk, dat ga ik ook proberen!’ Al snel matchte ik met een leuk meisje. Diezelfde zenuwen die ik met mannen had, voelde ik ook bij haar."

"Was het dan toch meer dan alleen experimenteren? Tegen iedereen zei ik dat ik háár leuk vond, maar dat ik daarna ‘gewoon’ weer naar mannen zou gaan. Na vier maanden daten stopte het met haar, ze was nog verliefd op iemand anders. Ik was enorm verdrietig."

Verbaasde reacties

"Na nog wat dates met vrouwen, schreeuwde ik op een vrouwenevent: ‘Ik ben hélemaal klaar met vrouwen. Geef mij maar een simpele man!’ Diezelfde avond liep ik mijn huidige vriendin tegen het lijf, met wie ik nu samenwoon. Niemand dacht dat het een kans van slagen had, omdat we zó verschillend zijn."

"Überhaupt verwachtten mensen mij niet samen met een vrouw. ‘Hé, jíj met een vrouw?’ hoor ik regelmatig. Ik voldoe niet aan het stereotypebeeld van een vrouw die op vrouwen valt en ben het tegenovergestelde van mijn vriendin. Ik loop negen van de tien keer op hoge hakken, draag make-up, hou van chic uiteten gaan, van dure wijnen. Mijn vriendin draagt jongenskleding, heeft een skateboard en is van het ‘even snel eten’."

Coming out

"Die avond bleef ze slapen. We vielen als een blok voor mekaar. Toen het nét aan was, ging ik op vakantie met mijn ouders. Ik liet haar naam meer dan eens vallen in gesprekken. Mijn moeder vroeg over wie ik het nou steeds had. Nonchalant vertelde ik dat het mijn vriendinnetje was. M’n moeder vroeg waarom ze niet mee was gegaan op vakantie, als ze zoveel voor me betekende. De dag daarna was m’n vriendin er. Mijn moeder huilde toen ze ons samen zag, omdat ze het zo mooi vond. Dat was eigenlijk mijn coming-out. Ik had het me niet beter kunnen wensen, ze was zo welkom."

Pijnlijk contrast

"Het is een pijnlijk contrast met mijn vriendin: zij heeft geen contact met haar ouders, deels omdat ze lesbisch is. Sowieso ben ik me bewust van mijn accepting omgeving en mijn bevoorrechte positie. Lesbische vriendinnen die er ‘mannelijker’ uitzien worden uitgescholden voor ‘flikker’. Daar schrik ik van, daar heb ik nooit last van. Erg hè? Alleen omdat ik er ‘vrouwelijk’ uitzie."

"Mijn vriendin vindt piemels vies en begrijpt niet dat ik ook op mannen kan vallen. Ik hou nog steeds onwijs van mannen, dat zal nooit veranderen. Soms is dat ingewikkeld, maar we communiceren daar goed over. Zelf heb ik nooit moeite gehad met mijn geaardheid, maar soms overvalt het me. Dan denk ik: hè, heb ik ineens verkering met een vrouw met wie ik samenwoon? Een dik jaar geleden had ik me dat niet kunnen voorstellen. Maar wat maakt het nou uit of iemand een man of vrouw is? Het klopt gewoon tussen ons, dáár gaat het om.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');