Van ontbijt tot borrel: déze hotspots op Ibiza mag je niet missen

Wij zetten de leukste plekken op Ibiza voor je op een rij.

Een vakantie op Ibiza is pas compleet als je hebt ontbeten in de zon, geluncht op het strand en hebt gedineerd in één van de prachtige restaurantjes op het Spaanse eiland. Waar je dan precies moet zijn? Wij zetten alle hotspots voor je op een rij.

Ontbijt buiten de deur

1. Passion Cafe is met haar meer dan vijf vestigingen over het eiland is de bekendste keten voor gezonde ontbijtjes en lunch. Het menu bestaat onder meer uit pancakes, açaí bowls, yoghurt met granola en fruit, verschillende soorten avocadotoast en meer dan dertig verschillende verse sapjes en shakes (die je ook af kunt halen).

2. Croissant Show Bij de Croissant Show kan je terecht voor de lekkerste broodjes en cakes. Slaap je liever uit? Lunchen kan hier ook.

3. Mira Ontbijt en lunch is hier onvoorstelbaar fijn. Met een cortado in je ene hand en een heerlijk gepocheerd eitje in de andere geniet je van de levendigheid van de haven, met uitzicht op de mooiste boten.

4. Ve Café V staat voor vegan. In deze modern ingerichte healthfood-bar vind je de lekkerste gezonde hapjes en drankjes, bomvol verse en lokale ingrediënten. Ideaal voor een duurzame lunch of late breakfast met uitzicht op zee.

Eten en drinken op het strand

1. Sa Trinxa is wellicht een van de leukste beachclubs van Ibiza en kan gevonden worden op het strand van Las Salinas. Bij deze beachclub kun je terecht voor het ultieme no-nonsense Ibiza-gevoel.

2. De Cotton Beachclub bij Cala Tarida, is wel beetje high-end, maar het uitzicht is fenomenaal. Je kan hier eerst heerlijk aan het strand zitten en daarna nog boven een borrel doen.

3. Calabassa Beachclub, afgekort CBBC, is leuk om een dagje heen te rijden met de auto of scooter. Het is betaald parkeren, maar je krijgt een bon om aldaar een drankje te doen. Je kan hier op het strand liggen en je hebt heel fijne plekken om te zitten. Ook kan je hier een massage boeken en zijn er leuke winkeltjes. Het is best een groot terrein, met verschillende faciliteiten. Aanrader is de huisgemaakte sangria.

4. Beachouse Ibiza is een relaxte, kleine beachclub aan het strand van Playa D’en Bossa, die erg geliefd is bij locals. Hier komen eten en muziek samen met de magische eilandvibes.

5. Experimental Beach Ibiza is een hippe beachclub in het zuiden van Ibiza, gelegen naast de zoutvelden. Je kunt hier genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je uitkijkt over het indrukwekkende Natuurreservaat Ses Salinas met op de achtergrond de eilanden Formentera en Es Vedrà.

Diner hotspots

1. La Paloma heeft een prachtige tuin en ambiance. Het restaurant heeft een kleine kaart, zodat ze de garantie kunnen geven dat elk gerecht echt vers is. Hier kan je biologisch eten met een Italiaanse twist.

2. Cala Bonita Geniet van lange luie en magische lunches aan het strand van S’Estanyol. Heerlijk eten uit de mediterrane keuken met je voeten in het zand in een verborgen baai die alleen bereikbaar is via een grindweggetje.

3. La Escollera Een aanrader voor de lunch, waar uitstekende paella wordt geserveerd. Ook een prachtige trouwlocatie.

4. Sesboques Pal aan zee, met een relaxte sfeer en ideaal om te lunchen. Hier vind je de heerlijkste verse vis. Het is een klein restaurantje in een baaitje waar met name locals komen, die via mond-tot-mondreclame hebben gehoord hoe fantastisch het eten hier is. Je dineert er onder de bomen met prachtig uitzicht op de zee.

5. Cala Gracioneta is een perfecte plek om te lunchen. Het is een charmant restaurant aan het strand, genesteld tussen dennenbomen en gespecialiseerd in verse vis van de grill.

6. La Oliva ligt in het prachtige Dalt Vila in Ibiza-stad. Het romantische restaurantje kan je bijna niet ontgaan wanneer je door de smalle straatjes van het oude centrum loopt.

7. La Brasa is een tuinrestaurant aan de voet van de muur van Dalt Vila in de oude binnenstad van Ibiza. Het eten is prima, je zit hier vooral heel leuk in de tuin. Een setting die sprookjesachtig aanvoelt.

8. Chiringuito Blue Ben je in de stemming voor een culinaire reis rond de Mediterranée, vol eerlijke en pure smaken? Ga dan ontspannen dineren in dit strandrestaurant waar het oosten van de Middellandse Zee Ibiza ontmoet. Maak je op voor een levendige avond, met fantastisch uitzicht op Formentera.

9. Ses Ecoles oleoteca is een restaurant in een oude school waar je heerlijk kunt dineren. Het restaurant biedt lokale producten en een marktkeuken. Vlees is hun passie.

10. La Llama Hou je van vlees? Dineer dan bij dit steakhouse. Hier vind je authentieke ingrediënten en inspirerende smaken vanuit de hele wereld. Alles wordt bereid op vuur – van een traditionele Taboonoven tot een moderne open flame grill. Ook heeft La Llama een van de grootste wijnkelders op het eiland, met exclusieve internationale wijnen en champagne.

11. Es Caliu Dineer hier onder de citroenbomen met op een aantal dagen in de week zelfs livemuziek. Hier vind je de traditionele smaak van Ibiza, een magische plek.

12. Casa Maca Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Ibiza-stad. Het team maakt met lokale, biologische producten gastronomische hoogstandjes. Binnen dineer je tussen de indrukwekkende schilderijen, buiten op een sfeervol terras. Niet voor niets een geliefde plek bij foodies.

13. Terra Masía Bij deze biologische boerderij, verborgen in het hart van het platteland, dineer je met diverse gasten aan een lange tafel.

14. La Bodega Tapas in Ibiza-stad heeft heerlijke tapas voor een goede prijs. Tip: ga hier niet te vroeg eten.

15. El Zaguan is een geweldige leuke tapastent waar je een keer geweest moet zijn. Ga niet te laat eten hier, en bewaar de stokjes van je pintxos. De hoeveelheid stokjes is het aantal tapas dat je gegeten hebt en dat bepaalt wat moet worden betaald. Reserveren kan hier niet.

16. Jul’s is een heerlijk restaurant in de buurt van Sa Caleta. Vergeet niet een kijkje te nemen op de cocktailkaart. Die is onlangs vernieuwd en de keuzes zijn nog spectaculairder geworden.

17. Aubergine is gelegen tussen Santa Gertrudis en San Miguel en is een van de mooiste farm-to-tablerestaurants van het eiland. Ook veel vegetarische en veganistische gerechten.

18. Sa Punta In dit fine-dining-restaurant heb je prachtig uitzicht over de baai van Talamanca. Dat gecombineerd met heerlijk eten is een garantie voor een top avond.

De verrukkelijkste cocktails

1. Glow – Rooftop Dit is niet zomaar een hotelbar met uitzicht. Bij deze exclusieve locatie op het dak van W Ibiza – die uitsluitend voor volwassenen toegankelijk is – drink je bij het zwembad de creatiefste cocktails en geniet je van het uitzicht over de zee. Zonsondergang was nog nooit zo speciaal als op deze internationaal georiënteerde rooftopbar. Overdag hebben hotelgasten gratis toegang tot Glow en andere gasten kunnen een dagpas kopen voor €100 per persoon, inclusief €70 credit voor drankjes en hapjes, een ligbed en een handdoek.

2. Amante Ibiza naast heerlijk eten in een mooie omgeving kan je hier natuurlijk lekker blijven hangen voor een cocktail. Soms hebben ze hier ook filmavondjes in de openlucht waar je kaarten voor kunt kopen. Aanrader!

3. Tropicana, dat op het strand van Cala Jondal gelegen is, serveert heerlijk eten, geweldige cocktails en good vibes. Het is gemakkelijk bereikbaar, halverwege tussen Sant Josep en Ibiza-Stad. Laat je hier op zondagmiddag bij de Beach Bar meevoeren op Caribische en Braziliaanse klanken en dans de samba, salsa of merengue tijdens ‘La Fiesta Tropical’.

4. Bambuddha is een plek waar je een keer geweest moet zijn. Maar let op, reserveren is een must! Hier vind je naast lekkere sushi de heerlijkste cocktails. Het logo van Bambuddha bevat drie Buddha’s die staan voor tolerantie, vrijheid en respect. Een man, een vrouw en een transseksueel die de diversiteit van seksualiteit laten zien. De kleuren die gebruikt zijn in het logo staan voor spiritualiteit.

Bron: Grazia

Laatste nieuws