Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Maxime Meiland vertelt eerlijk: 'Een kind is belangrijker dan een relatie' 

'Zonder vriend was ik ook voor een baby gegaan'

Maxime Meiland

Maxime Meiland is al bijna een jaar happily in love met Leroy Molkenboer. De twee verwachten binnenkort zelfs hun eerste kindje samen. Maar ook als ze Leroy niet had ontmoet was er een tweede onderweg geweest, met of zonder relatie. "Vrouwen stellen zich te afwachtend op", vertelt Maxime in gesprek met Beau Monde.

Alleen rooien

Anderhalf jaar geleden zei ze het al eens: "Een man zie ik als toetje in het leven. Je kunt makkelijk zonder." Inmiddels heeft Maxime de ware gevonden, maar ze staat er nog steeds achter. "Als ik Lee niet had gevonden, dan was het ook best geweest. Ik kan het prima alleen rooien", stelt ze.

Maxime vindt dat ook goed in deze tijd. "Iemand vinden die bij je past, wordt steeds lastiger, omdat alles online gaat", legt ze uit. "Daardoor zijn veel vrouwen die na hun dertigste single blijven, een beetje in paniek. Dat is logisch, want dan komt de kinderwens en zij blijven kinderloos, omdat ze geen geschikte kerel vinden." De blondine vindt dat heel jammer: "Want ik ben echt van mening dat een kind veel specialer is dan een relatie.”

Alleen kinderen krijgen

Raadt Maxime andere vrouwen aan om alleen een kind te krijgen? "Absoluut", zegt ze stellig. "Als ik Leroy niet had ontmoet, dan had ik dat ook gedaan, honderd procent. Via een donor of misschien met een gay stel. Vrouwen stellen zich vaak veel te afwachtend op. Dat is zonde.”

"Veel mensen zeggen: ‘We wachten met kinderen, want het komt nu niet uit.’ Maar het komt eigenlijk nooit uit, er is altijd wel iets", gaat Maxime verder. Ze wilde dan ook bewust niet te lang wachten met een tweede. "Ik vind het belangrijk dat er geen té groot leeftijdsverschil tussen Claire en de baby zit en Leroy is ook al 30. Dat is een leeftijd waarop je toch wel aan kinderen begint. Het voelt ook gewoon goed. Hij is de man bij wie ik altijd blijf. Althans, dat hoop ik natuurlijk."

Het hele interview met Maxime Meiland lees je in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag 4 augustus in de winkels!

Misschien ook voor jou:
Maxime Meiland zet jarige Leroy in het zonnetje met prachtige zwangerschapsfoto
Showbizz
  • Beau Monde
  • Brunopress