Family Dusty geeft update over de situatie: ‘Hij kan alweer lezen, maar niet goed reageren’

Zo leest hij de vele hartverwarmende reacties op zijn telefoon.

Dusty ligt nog steeds in het ziekenhuis nadat hij een zwaar scooterongeluk kreeg. Hij is inmiddels uit coma, maar zijn situatie is nog steeds onzeker. Op Instagram geeft de familie van de EOTBDD-ster een update over zijn toestand.

Staan en lopen

Op het account van zijn eigen product 'Dusty Cream' deelt de familie van Dusty hoe het met hem gaat. “De nacht van dinsdag 20 juli is voor ons een nacht om nooit meer te vergeten”, blikt de familie terug op de bewuste dag. “We kregen te horen dat onze zoon, ons broertje een zwaar ongeluk heeft gehad en met spoed naar het ziekenhuis gebracht werd”, schrijven ze bij een paar foto's van Dusty in het ziekenhuis.

“De eerste dagen waren cruciaal. Je mocht geen extra bloedingen krijgen. Ook mocht je hersenkneuzing niet verder zwellen.” Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Dusty en kan hij zelfs al staan en lopen. “Ook zegt hij soms kleine woordjes als 'ik hou van jou' en knuffelt hij ons vaak. Hij schrijft af en toe ook en vraagt dan hoe het gaat met zijn opdrachten of school. Dit is voor ons superpositief, want dat betekent dat hij al nadenkt. Soms kunnen we nog geen contact met hem krijgen. Op dat soort momenten beseft hij even niet wat er aan de hand is.”

Reacties lezen

De familie deelt dat Dusty alweer kan lezen, maar niet goed kan reageren. “Hij leest dan ook vaak op zijn telefoon de reacties en is blij om zoveel steun terug te zien”, vertellen ze. “In het ziekenhuis houdt social media hem ook goed bezig. Hij wil zo snel mogelijk weer de oude worden en zijn volgers vermaken met leuke content.” En dat hopen wij natuurlijk ook!

Tot slot bedankt de familie iedereen voor alle steun en medeleven.

Bron: Instagram Dusty Cream | Beeld: MTV

Laatste nieuws