Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het aankomende weekend

Er is genoeg te doen!

De temperatuur is prima, de zon laat zich af en toe zien én het weekend staat voor de deur. Hoogtijd om iets leuks te gaan doen! Wij vertellen je wat je het aankomende weekend kunt lezen, eten of doen. Let's go.

Sushi eten

Zit jij het aankomende weekend aan de buis gekluisterd om de Olympische Spelen te bekijken? Dit doe je natuurlijk onder het genot van een goede snack. Zo dachten Mr. Sushi en Deliveroo er ook over. Zij besloten hun handen ineen te slaan en bedachten heuse sushi-rolls in Olympische Spelen-style.

De twee besloten samen een limited edition menu te lanceren, geïnspireerd door de continenten van de Olympische Spelen. Amerikaanse sushi met burgers en frietjes, Afrikaanse kip peri peri sushi, of Caesar Salad sushi uit Europa: je bestelt het nu via Deliveroo.

Fashion for Good Museum

Gek op musea? Breng dan eens een bezoekje aan het Fashion for Good Museum. In dit duurzame museum is vanaf nu ook een audiotour beschikbaar, zodat je alle ins and outs over duurzame mode kunt ontdekken. Extra leuk: de audiotour is ingesproken door rapper Dio. Hij vertelt je op een toegankelijke manier alles over de meest bijzondere natuurlijke materialen waar anno 2021 kleding van wordt gemaakt.

Je vindt het Fashion for Good Museum in Amsterdam.

Diner hotspot

We mogen weer, en dat betekent dat we ook weer naar het prachtige restaurant Jansz mogen. Dat was al nooit een straf, maar nu zeker niet. Het restaurant heeft namelijk haar deuren heropend met een nieuwe chef aan het roer. Onder leiding van Arnout van der Kolk is een nieuw menu gelanceerd, en die kaart staat boordevol lekkers. Onze favoriet is de ravioli, maar gerust vaker langs om de hele kaart te proeven.

Je reserveert een plekje bij Jansz Amsterdam via deze link.

Luisteren

Wil je wandelen of schoonmaken? Alles in leuker met een podcast in je oren. In de podcast Alicante van BNNVARA en NPO Radio 1 hoor je elke week een bijzonder verhaal, dat nog niet in het nieuws is, maar er wel hoort. Zoals het verhaal over lovergirls. Waar iedereen de term loverboy kent, is er maar weinig voorlichting over lovergirls. Terwijl juist lovergirls een groeiend fenomeen zijn. Verslaggeer Elif Kan zoekt uit hoe dit kan en spreekt onder andere met Irma. Zij werd op haar twaalfde geronseld door een lovergirl en werd op haar dertiende al gedwongen sex te hebben met de opa van de lovergirl. Haar verhaal ging daarna van kwaad tot erger. Heftig!

Goed slapen

Het houdt je gezond en is de belangrijkste activiteit in ons leven: slapen. Maar wat niet iedereen weet, is dat slaapproblemen vaak gepaard gaan met mentale stoornissen zoals angst en depressie. Waarom is slaap zo essentieel voor ons mentale welzijn? Psycholoog Dalena van Heugten dook in de materie en ontrafelt in Nachtrust de invloed van slapen op ons welzijn.

Je scoort Nachtrust voor €22,99 vanaf 26 augustus via uitgeverij Thomas Rap.

Nachtrust – Dalena van Heugten

Laatste nieuws