Yolanthe Cabau: ‘Er zijn veel dingen in mijn leven anders gelopen dan ik had gehoopt’

Yolanthe haalt een aantal bijzondere herinneringen naar boven.

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Verslaving

Deze vakantiemaand brengen Xess Xava en ik door op ons geliefde eiland Ibiza, voordat later deze zomer de opnames van mijn nieuwe film van start gaan. Het blijft elke keer bijzonder om terug te keren naar de plek waar ik geboren ben en de eerste jaren van mijn leven opgroeide. Op mijn vijfde was de situatie thuis niet meer veilig vanwege mijn verslaafde vader. Mijn moeder vluchtte samen met acht kinderen naar Nederland. Na ons vertrek heeft mijn vader de deuren van het huis achter zich gesloten en is hij ergens anders gaan wonen.

Ruim zestien jaar later, toen mijn vader inmiddels was afgekickt en we opnieuw contact hadden, heeft hij me nog één keer meegebracht naar de tuin van mijn ouderlijk huis. Ik zag de oude tractor van mijn broertje liggen. Het kinderwagentje van mezelf. Alles was overwoekerd. Vergane glorie. Op een gammel bankje bij het desolate zwembad vertelde hij me zijn levensverhaal, zodat ik beter begreep waar hij vandaan kwam.

Herinneringen

Onwillekeurig dwaalden mijn gedachten af naar die keer dat mijn zus Rebecca een ijselijke kreet vanuit het zwembad slaakte. Er zat een spin bij het trappetje in de hoek. Van binnen moest ik lachen. Mijn vader overleed helaas een paar jaar na ons gesprek. We erfden met alle kinderen alles wat hij had opgebouwd. Ik erfde het ouderlijk huis.

Samen met mijn moeder ben ik naar Ibiza gegaan om na al die jaren voor het eerst weer het huis binnen te gaan. Het was emotioneel, vooral voor mijn moeder. Zij sprak de wens uit om de goede momenten van vroeger te koesteren en daar nieuwe herinneringen te maken. Daarom besloot ik het huis een nieuw leven te geven. Dit keer vol met mooie momenten. Dat eerste liet niet lang op zich wachten. Juist op Ibiza kwam ik erachter dat ik in verwachting was van Xess Xava, na vierenhalf jaar proberen.

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]”Het blijft elke keer bijzonder om terug te keren naar de plek waar ik geboren ben en de eerste jaren van mijn leven opgroeide”[/ont-quote]

Bijzonder

De hele verbouwing van het huis is Xess erbij geweest in mijn buik. Twee weken voor mijn bevalling liep ik er nog rond met een grote toeter. Om dan nu te zien hoe hij hier elke dag speelt, leert zwemmen in hetzelfde zwembad als ik. Dat is speciaal voor me. Mijn moeder komt elk jaar op bezoek. Mijn hart smelt als ik haar samen met Xess zie. Er zijn veel dingen in mijn leven anders gelopen dan ik had gehoopt. Die draag ik met me mee, en dat mag ook, maar ik leg de focus op de dingen die mij goed doen. Ik kijk naar mijn zoon en ik zie mezelf in hem terug. Hij heeft dezelfde lach als die kleine YoYo van toen. Ik hoop dat Xess hier op een dag met zijn kinderen zal zijn en al zijn gelukkige herinneringen zich blijven opstapelen.

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook