Grazia’s Glampingtip: ultiem luxe kamperen bij De Parel

Nog op zoek naar een verrassend vakantieadresje in eigen land? We've got you covered!

Op vakantie in eigen land? Yes, please! Er zijn nog zóveel mooie plekken te ontdekken en Grazia heeft er weer eentje voor je. Onlineredacteur Marlieke mocht op uitnodiging van Glamping de Parel de omgeving van Zeewolde verkennen.

Best of both worlds

Een paar nachten 'glamperen' in Flevoland: voor vertrek weet ik niet goed wat ik moet verwachten, maar veel zin in het tripje heb ik absoluut. Mijn weekendjes weg zijn vaak twee uitersten. Ik maak er een luxueuze reis van in een leuk boutique hotel met elke avond een diner buiten de deur óf ik vertrek met minimale bepakking naar een camping om een paar dagen te genieten van de natuur, eenvoud en eenpansgerechten. De gulden middenweg die een glamping biedt heb ik nog nooit geprobeerd, maar mijn eerste kennismaking bij De Parel smaakt naar méér.

Glamping De Parel in Zeewolde doet zijn naam eer aan: het is een prachtplek met glans, goed verborgen in de bossen. Het is er groen, gezellig en ruimtelijk, maar het sfeervolle restaurant bij de receptie en de hottubs waarmee de kampeervelden bezaaid zijn, verraden meteen dat we hier niet op een gewone camping zijn.

De (vegan) BBQ gaat meteen bij aankomst aan.

La Vida

We krijgen een warm welkom van het gastvrije personeel, dat het hele verblijf voor ons klaarstaat – of het nu gaat om de must sees in de omgeving of aanmaakblokjes voor de BBQ.

Voor ons staat een La Vida-safaritent klaar, een van de verschillende soorten accommodaties die De Parel rijk is. De ruime tent is leuk ingericht en van alle gemakken voorzien. Je hebt er alle luxe van een hotel – een opgemaakt bed, zachte handdoeken, een fantastische regendouche, de mogelijkheid om een ontbijtje bezorgd te krijgen – en tegelijkertijd alle voordelen van het buitenleven. De tent heeft een grote veranda én een terras, waar je tot laat op de zomeravond kunt BBQ'en, marshmallows kunt roosteren boven de vuurschaal, of omringd door kaarsjes en lampjes een wijntje kunt drinken in de hangstoel (of neem plaats bij de eigen beachbar van de glamping!). ’s Ochtends kun je – als je net zo’n geluk hebt met het Nederlandse weer als ik had – in het zonnetje ontbijten op de veranda of koffiedrinken aan je eigen buitenbar. Echt kamperen in de buitenlucht dus, maar dan zonder dat je met een wc-rol of teiltje afwas de camping over moet. Heerlijk! Regent het? No worries, dan is er ook meer dan voldoende zitruimte binnen.

Wij waren met z'n tweetjes, maar ook voor een vakantie met familie of vrienden lijkt dit me een lekker plekje. In de La Vida-tent passen vijf mensen, maar we keken uit op de indrukwekkende, zespersoons Hacienda, by far de hoogste tent die ik ooit heb gezien. Die houd ik zeker in gedachten voor een volgende reis!

Glamping en omgeving hebben allebei veel te bieden

Verrassende omgeving

De omgeving weet mij en mijn reisgezelschap ook te verrassen. De Parel ligt midden in het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland (the more you know) waar je volop wandel- en fietspaden hebt. Rondom Zeewolde zijn meerdere strandjes te vinden en er is zelfs een wijngaard in de buurt – nooit gedacht dat ik mediterrane sfeer zou ervaren in de polder, maar ik krijg er een écht vakantiegevoel van.

Als je veel wilt zien, maar weinig wilt trappen, huur je net als wij een elektrische fiets bij de glamping. We volgden de gouden tip op om naar de haven van Zeewolde te fietsen, waar je een pontje kan pakken en na een korte boottocht zó op de levendige boulevard van Harderwijk staat. Daar deden we een drankje op het terras met uitzicht op het water en aten we een hapje op de markt in het historische stadscentrum, om vervolgens verder langs het water te fietsen.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om er op uit te trekken, al vinden we het een groot deel van het weekend ook gewoon ontspannend om tijd door te brengen bij onze luxe tent – languit op de loungebank of in de hangstoel waarvan ik er spontaan een op mijn balkonnetje thuis wil installeren. De Parel biedt een avontuurlijke vakantie en verwennerij in één, wat mij betreft de beste combi als je er even tussenuit wilt. De safaritent is enorm goed bevallen, maar ik ben ook heel benieuwd naar de tiny house en de uniek Arriba. Dus wat mij betreft: See you next summer!

Nieuwsgierig geworden naar Glamping De Parel? Neem een kijkje op www.deparel.com.

Beeld: De Parel, Grazia

Laatste nieuws