Dít zijn de 6 minst pijnlijke plekken om een tattoo te laten zetten

Good to know!

Lees ook

Wij kunnen uren naar foto's van tatoeages staren op Pinterest, maar de gedachte om door de grond te zakken van de pijn houdt ons toch vaak tegen om een afspraak in te plannen bij een tattooshop. Maarre, hoewel een tattoo zetten zeker pijnlijk kan zijn, zijn er genoeg plekken die een stuk minder gevoelig zijn. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Schouder

De meeste mensen met een tattoo op hun schouder zullen je vertellen dat deze plek vrijwel geen pijn doet. In de schouders zitten namelijk minder pijnreceptoren dan in andere delen van je lichaam. Daarnaast zit er een laagje vet over je schouders, waardoor de tattoonaald niet tegen het bot aan trilt – wat juist heel pijnlijk kan zijn. Probeer het zelf maar eens uit: druk je nagel in je borst en vervolgens in je schouder. Wat doet meer pijn?

2. Onderarm

De binnenkant van je onderarm is ook een goede plek voor een eerste tattoo. Je onderarm bevat namelijk veel huid en spieren die het bot bedekken. Let wel op: hoe dichter je bij de pols komt, hoe pijnlijker het zal zijn.

3. Bovenarm

Ook je bovenarm is een goede plek voor een nagenoeg pijnvrije tatoeage, omdat het bot bedekt wordt door veel spieren. Deze spieren absorberen als het ware de trillingen van de naald, waardoor het zetten van een tattoo minder pijnlijk is. Helemaal pijnloos is het echter niet, je zou het kunnen vergelijken met gekrabd worden door een kat.

4. Dijbeen

Wil jij je tattoo liever wat lager op je body? Dan is je dijbeen een uitstekende plek. Niet alleen omdat je een tattoo op deze plek makkelijker kunt bedekken (mocht je dat willen), maar ook omdat het hier minder pijnlijk is om eentje te laten zetten. Pas echter wel op dat je niet te dicht bij de lies en de knie komt, daar kan een tattoo een stuk pijnlijker zijn.

5. Booty

Een tattoo op een intieme plek kan prachtig, maar ook pijnlijk zijn. Plekken als de lies en op je bekken zijn extreem gevoelig, omdat de huid hier dicht op het bot zit. Zit jij daar niet bepaald op te wachten? Dan kun je er ook voor kiezen om een tatoeage op je booty te nemen. Niet de meest conventionele plek voor een tattoo, maar in ieder geval niet heel pijnlijk. Good to know!

6. Kuit

Zie je het niet zo zitten om je kadetjes te tatoeëren? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een mooie tattoo op je kuit te nemen. Doordat er veel spieren over het bot lopen, is dit geen pijnlijke plek om een tattoo te laten zetten.

Bron: Love to Know | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook