Nicolette van Dam en Bas Smit delen hartverscheurend nieuws

Heel verdrietig.

Verdrietig nieuws voor Nicolette van Dam en Bas Smit. Hun grootste held Kees van Stichting Ambulance Wens is overleden.

Groot gemis

Kees Veldboer, de oprichter van Stichting Ambulance Wens, is gisteren overleden aan een hartstilstand. Kees was slechts 62 jaar. Nicolette kan het nog nauwelijks geloven, zo schrijft ze bij twee prachtige foto's met Kees. “Wat een verdrietig nieuws… Ben er stil van”, begint ze.

“Als er iemand in ons land was die ALLES voor anderen deed, dan was het Kees. Niets is hem te veel. ALLES om iemand nog een laatste keer een goed gevoel te geven.” Nicolette noemt het een groot gemis dat deze goeddoener is overleden. “Voor velen, maar vooral voor z'n lieve Ineke, kids en kleinkinderen.”

Grootste held

Bas laat op Instagram weten dat ook hij erg is ontdaan door het overlijden van Kees. “Kees is letterlijk en figuurlijk de grootste held die ik in m'n leven ontmoet heb”, schrijft hij bij een foto van Nicolette en Kees. “Deze man die niks te gek vond, liet met zijn team duizenden wensen per jaar uitkomen van mensen die niet lang meer hadden. Al wilde je voor je dood nog dat ene biefstukje eten in Noorwegen of die ontmoeting met die ene artiest, Kees regelde het. Altijd.”

“Intens verdrietig voor Ineke, zijn kinderen en het team die dag in dag uit zo hard knokken voor talloze patiënten”, gaat Bas verder. Over de hele wereld werd zijn geweldige werk geëerd en gekopieerd. Deze man werkte dag en nacht, dacht nooit aan zichzelf en nu is-ie niet meer.”

Toch gaat het werk gewoon door en blijft de stichting wensen in vervulling laten komen. “Zoals Kees dat zou willen”, aldus Bas. Hij is dan ook blij dat hij de stichting onlangs flink heeft gesteund met de hilarische Surströmming-challenge. “Zo'n dankbaar mens. Hoop dat we met elkaar nog zoveel van deze geweldige mensen kunnen supporten en iedere dag weer veel wensen uit kunnen laten komen”, sluit Bas zijn bericht af.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws