Zus van Dusty geeft update over de situatie: ‘We hopen dat hij het haalt’

Na een heftig scooterongeluk moest Dusty een zware hersenoperatie ondergaan.

Vorige week kwam het heftige nieuws naar buiten dat Dusty, bekend van Ex on the Beach: Double Dutch, een zwaar scooterongeluk heeft gehad. De realityster werd in coma gehouden en was in levensgevaar. De zus van Dusty geeft nu via Instagram een update over de situatie.

Zware hersenoperatie

“Zoals jullie weten heeft Dusty een zwaar scooterongeluk gehad”, begint de zus van Dusty in een video op het Instagram-account van Dusty's eigen zonnebrandmerk. “Hij heeft meerdere hersenbloedingen en een zware hersenoperatie gehad. Hij lag aan de beademing en was echt in levensgevaar.”

Al gauw vervolgt de zus van de realityster dat er goed nieuws te vertellen is. “Het goede nieuws van vandaag is dat hij inmiddels buiten levensgevaar is. Dusty wordt niet meer in slaap gehouden, want hij moet zelf gaan ademen. Dat lukt hem nu gelukkig ook wel. Hij reageert gelukkig wel op prikkels.”

Dusty Cream

De zus van de realityster geeft aan dat zij en de rest van de familie een paar uur per dag bij Dusty doorbrengen om hem te steunen. “We zijn er een paar uur per dag om hem een rustig gevoel te geven”, legt ze uit. “Het is een heel sterke jongen, hij is heel erg positief, dus wij zijn ook positief. We gaan ervoor en hopen dat hij het haalt.”

In the meantime zet de familie van de realityster alle zeilen bij om het merk van Dusty, de zogenoemde Dusty Cream-zonnebrand, zo snel mogelijk uit te brengen. “Het geeft hem waarschijnlijk zoveel moed, hoop en power als hij ooit ontdekt dat wij hier zo mee bezig zijn geweest. Dit was namelijk echt zijn grootste passie.”

Scooterongeluk

Vorige week dinsdag genoot Dusty samen met zijn vriend Sonny Lorenzo, bekend van Temptation Island, op het strand van Bloemendaal. Op de terugweg ging het helemaal mis. Meteen nadat de Zandvoortse Courant een bericht over een heftig scooterongeluk naar buiten bracht, draaide de geruchtenmolen overuren. “Omstanders zouden het slachtoffer hebben herkend als deelnemer van het televisieprogramma Ex on the Beach”, was in de Instagram-post van de plaatselijke krant te lezen.

“Hij reed op het fietspad richting Haarlem en kwam rond 23:45 uur ten val met een snorscooter. Twee ambulances en het traumateam zijn ter plaatse gekomen. De traumahelikopter landde op een parkeerplaats langs de boulevard.” Meerdere bronnen bevestigden later dat het inderdaad om Dusty ging. Ook Sonny bevestigde deze geruchten.

“Hij heeft op de weg terug een ongeluk gekregen met de scooter”, wist Sonny een dag later geëmotioneerd op Instagram te vertellen. “Dusty ligt op dit moment in het ziekenhuis en is zwaargewond. Hij wordt in coma gehouden omdat hij een zwelling in zijn hersenen heeft. Die moet afnemen. De aankomende dagen worden cruciaal.”

Beeld: MTV, Instagram

Laatste nieuws