Nog geen plannen dit weekend? Grazia tipt de leukste to do’s

Van de lekkerste burgers tot spannende filmtips.

Had jij het aankomende weekend al een festival of stapavondje op de planning staan, maar gaat dat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen tóch niet door? Grazia to the rescue. Wij delen een aantal leuke to do's voor het aankomende weekend – om de pijn een klein beetje te verzachten.

Luizenmoeder

Eén van de uitjes die we nog wel kunnen doen in deze coronatijd, is een bezoekje brengen aan de bioscoop. En bij deze film is dat ook meteen een workout voor je buikspieren. Want juf Ank is back. In de eerste bioscoopfilm van De Luizenmoeder volgen we – net als in de serie – het leven op basisschool De Klimop. Na het wegvallen van directeur Anton proberen juf Ank en haar collega's de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Een nieuwe interim-directeur lijkt de docenten uit de brand te helpen, maar zijn plannen voor digitalisering lijken niet helemaal in de smaak te vallen. Een film vol hilarische en vooral herkenbare situaties.

Luizenmoeder de Film is vanaf nu in de bioscoop te bekijken.

Festivalletje pakken

Het leek even in het water te vallen, maar toch is de festivalzomer nog niet helemaal afgeschreven. Het Grachtenfestival gaat namelijk gewoon door! Vanaf 13 tot en met 22 augustus vind je op 90 verschillende locaties meer dan 200 concerten. Deze concerten vinden plaats op locaties door heel Amsterdam, met uitstapjes naar Almere en Lelystad. Van klassieke muziek tot aan jazz: er is voor ieder wat wils. Uiteraard wordt er bij iedere locatie rekening gehouden met de huidige coronaregels.

Zie jij jezelf al genieten van een goede portie jazz met een ijskoud drankje in je hand en de zon op je bol? Je scoort tickets voor het Grachtenfestival via deze link.

Filmavond

Zin in een goede film? De surrealistische komedie Strawberry Mansion is dan zeker een aanrader. In de nabije toekomst heeft de alziende regering een nieuwe manier gevonden om belastingen te innen. Ze doet onderzoek naar de dromen van de burgers. De welgemanierde overheidsagent James Preble reist voor een onderzoek naar het landhuis van de bejaarde Arabella Isadora. De dromen-taxateur raakt verstrikt in de dromen van de excentrieke oude dame die haar hele leven de belasting heeft weten te ontduiken…

De film Strawberry Mansion is vanaf 22 juli in de bioscoop te zien.

Reality tv

In principe hoef je eigenlijk het hele weekend de deur niet uit, want er staat een flink portie nieuwe reality-programma's op Videoland en Netflix. Het nieuwe seizoen van Love Island UK én de Brazialiaanse versie van Too Hot To Handle zijn vanaf nu te bekijken en tja, daar worden we nu eenmaal heel blij van. Liefde, lust, drama, zon: wat wil je nog meer?

Seizoen 7 van Love Island UK staat nu op Videoland. Het eerste seizoen van de Braziliaanse Too Hot To Handle is via Netflix te streamen.

Burgerfeestje

Dit jaar weer geen Pride-feestje, dus besloot burgerzaak Ter Marsch & CO zelf de gekleurde slingers op te hangen. “Onze locatie aan de Bloemenmarkt gaat de gezelligheid van Pride Amsterdam én de botenparade voor de deur dit jaar missen. En omdat wij Pride Amsterdam één van de leukste feestjes van het jaar vinden, zetten wij een speciale Pride Amsterdam burger en cocktail op de kaart“, vertelt Pim de Lange, mede-eigenaar van Ter Marsch & CO. Meet de Sugar Lee Whopper en No Milkshake cocktail, een felgekleurde burger en een heerlijke cocktail die een ode brengen aan de Pride Amsterdam en Milkshake Festival.

Proeven? De burger en Milkshake cocktail staan vanaf nú op de kaart bij Ter Marsch & CO in Amsterdam.

Pride Amsterdam burger

Beeld: Ter Marsch & CO.

Laatste nieuws