Oeh la la: Ali B showt afgetraind lichaam op Instagram

Toe maar hoor, Ali!

Lees ook

Ali B heeft met zijn rapskills niet alleen een hele lange adem, maar ook nog eens een flink uithoudingsvermogen. De rapper is flink aan het sporten en diëten geslagen – enne, het resultaat mag er wezen. Op Instagram deelt Ali een foto van zijn afgetrainde lichaam. It's getting hot in here…

Simpele wiskunde

De rapper schrijft dat hij slechts één week bezig is met zijn nieuwe sportregime en gezonde dieet. “Hoe ik zo snel een beetje resultaat zie?”, schrijft hij bij het afgetrainde kiekje. Daarvoor moet Ali behoorlijk wat doen. Of nou ja, laten. “Elke dag 0,0 brood, rijst, koekjes en suiker”, begint hij. Zijn maaltijden, drie op een dag, bestaan uit 300 gram groenten en 150 gram eiwitrijk voedsel. Tussendoortjes? Die zijn uit den boze: “NIKS MAAR DAN OOK ECHT NIKS TUSSENDOOR.” Verder drinkt Ali elke dag 2,5 liter water en vast hij vijftien uur na zijn laatste maaltijd.

En dat is alleen nog maar wat hij op een dag eet. Er moet namelijk ook behoorlijk wat gesport worden om die blokjesbuik te bereiken. Daarom begint hij zijn dag met 5 kilometer op lage hartslag joggen – op een lege maag. ‘s Avonds volgen de zwaardere oefeningen, zoals compoundoefeningen, push-ups en sit-ups. “Ik ben geen personal trainer of voedingsdeskundige, maar alles hierboven snap ik”, weet Ali te vertellen. “Ik denk alleen maar: f*ck wilskracht, dit is wiskunde. Een som die simpel is als 1+1=2.”

Verkrampte Chippendale

Volgens de rapper is het de grootste kunst om het dagelijks vol te houden. “Maar hey, als ik terugval, verandert er niks aan bovenstaande rekensom en kan ik in principe elke dag opnieuw weer hetzelfde bereiken”, aldus Ali. “Vorige keer had ik een mooie start, dit keer ga ik voor een mooie finish. Week 1 is mij in ieder geval goed bevallen.”

Volgers van Ali zijn flink onder de indruk van zijn knappe transformatie. “Lekker bezig strijder”, “Respect bro” en “Tarzan”, klinkt het onder andere in de comments. Toch houdt niet iedereen van zo’n sixpack. The Voice-collega Anouk haalt dan ook behoorlijk uit naar Ali: “Haha wat ben je nou allemaal aan het doen? Je ziet eruit als een verkrampte Chippendale in de penopauze.” Ai… van je collega’s moet je het hebben, hè?

Bron: Tips en Weetjes, Happy in Shape | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook