No joke: zóveel zonnebrand moet je op je gezicht smeren om zonneschade te voorkomen

Het is meer dan je zou denken.

Lees ook

Dat het insmeren van je gezicht met een goede zonnebrand een must is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een goede SPF voorkomt zonneschade, een verbrande huid en vermindert de kans op huidkanker. Maarre, hoeveel moet je dan eigenlijk opsmeren?

Meer dan je verwacht

De hoeveelheid dag- of nachtcrème die we op ons gezicht smeren is erg persoonsgebonden. Over het algemeen gebruiken we een hoeveelheid die voor ons prettig aanvoelt op het gezicht. De hoeveelheid zonnebrand die je op je gezicht en nek moet smeren – om de juiste bescherming te krijgen – kun je daarentegen niet 'op gevoel' aanbrengen.

Dr. Anjali Matho, dermatoloog, vertelde aan Stylist wat de exacte hoeveelheid zou moeten zijn. Hij geeft aan dat een halve theelepel gevuld met zonnebrand de juiste hoeveelheid voor je gezicht en nek is. En geloof ons: dat is meer dan je waarschijnlijk smeerde.

Extra aandacht

Dacht jij safe te zitten met je foundation of dagcrème die een hoeveelheid SPF bevat? Dan moeten we je helaas uit deze droom helpen. Deze foundation of dagcrème beschermt je helaas niet voldoende tegen de UVA en UVB stralen van de zon. Want van een halve theelepel foundation is geen enkele make-uplook ooit mooier geworden, toch?

Dus, om je gezicht optimaal te beschermen is het verstandig om altijd een extra zonbescherming te gebruiken en dit ook meerdere keren per dag opnieuw aan te brengen. “Breng de zonnebrandcrème 15 tot 30 minuten voor blootstelling aan de zon royaal aan”, legt dermatoloog Matho uit. “Niet inwrijven, maar zo gelijkmatig mogelijk verdelen en laten drogen. Breng je zonnebrandcrème opnieuw aan na het zwemmen of overmatig zweten.” Smeren, dus!

Bron: Stylist | Beeld: iStock (AleksandarNakic)

Laatste nieuws

Zie ook