Om déze reden moet je een helixpiercing nooit laten schieten

Er zitten flink wat risico's aan verbonden.

Lees ook

Een helixpiercing zit in het bovenste randje van je oorschelp. Het is misschien wel de meest populaire piercing – naast de gewone gaatjes in je oorlel – maar wordt nog altijd vaak op de verkeerde manier gezet. Hoe je veilig je ear party naar een hoger niveau tilt? Door de piercing niet te laten schieten, maar juist te laten piercen.

Kraakbeen

In tegenstelling tot gaatjes in je oren – die je dus wel schiet – is het bij een helix geen goed idee om ze met een apparaatje te schieten. Waarom niet? Omdat er in je oorschelp kraakbeen zit. Een helixpiercing gaat door je kraakbeen heen en dat kan een schietmachine niet aan. Je oorlel is veel zachter en bevat geen kraakbeen, waardoor schieten op die plek wel mogelijk is en heel makkelijk gaat.

Ontsteken

Als je met een schietmachine door je oorschelp gaat, kan het zijn dat je kraakbeen breekt of versplintert. Het gevolg? Er kan littekenweefsel ontstaan en je kunt allerlei nare infecties krijgen. Een ander mogelijk gevolg is een bloemkooloor, waarbij je oor kan opzwellen. En inderdaad, dat wil je niet.

Zorg er dus voor dat je je helixpiercing laat piercen bij een goede piercer, die zich aan alle regels houdt. Officieel mag het schieten van een helixpiercing al een tijdje niet meer, maar dit wordt soms nog wel gedaan omdat het goedkoper is. Trap er niet in, want ondanks dat je nieuwe helixpiercing op deze manier wel minder geld kost, ga je achteraf spijt krijgen. Thank us later!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Ze | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook