Fate: The Winx Saga krijgt een tweede seizoen (mét Flora)

De opnames voor de populaire Netflix-serie zijn begonnen!

Eind januari was het dan eindelijk zover: na lang wachten ging de live action-remake van Winx Club in premiere op Netflix. Fate: The Winx Saga haalde heel wat jeugdherinneringen op bij fans van de populaire animatieserie. Niet gek dus, dat er een tweede seizoen in de maak is.

Hype

Fate: The Winx Saga was een enorme hype aan het begin van dit jaar. Op social media zoals TikTok werd er massaal over de serie gesproken. Zo waren er een aantal kijkers nogal teleurgesteld, omdat de serie te veel zou afwijken van de originele animatieserie.

Het lijkt erop dat Netflix heeft geluisterd naar deze klachten, want in het tweede seizoen wordt er het een en ander aangepast. In het eerste seizoen misten kijkers een belangrijke hoofdrolspeler, namelijk Flora. Deze zal wél te zien zijn in het tweede seizoen.

Nieuwe castleden

Voor het tweede seizoen zijn er een aantal nieuwe castleden ingehuurd. Brandon Grace zal Grey gaan spelen. Éanna Hardwicke speelt Sebastian en Paulina Chávrez speelt Flora. Ook keren Bloom, Stella, Aisha, Terra, Musa, Beatrix, Riven, Sky, Dane, Sam, Andreas en Silva terug in het nieuwe seizoen.

Showrunner Brian Young onthulde onlangs al het een en ander over het nieuwe seizoen. “Terwijl Bloom’s verhaal verdergaat, kan ik niet wachten tot jullie meer leren over Aisha, Stella, Terra en Musa. En je weet maar nooit wie volgend seizoen nog meer verschijnt.” De releasedatum voor seizoen 2 is nog niet bekend.

Verhaal

De serie gaat net zoals de originele Nickelodeon-serie over vijf vriendinnen, die ieder toverkrachten hebben. Op de magische school Alfea proberen ze deze toverkrachten te perfectioneren. Dat gebeurt echter niet zonder slag of stoot, want de meiden krijgen te maken met rivaliteit, liefde en het bovennatuurlijke.

Bekijk hieronder de eerste behind the scenes.

Deze actrice zal Flora spelen.

Bron: Netflix-nederland | Beeld: Fate: The Winx Saga, Twitter, Instagram

Laatste nieuws