Christine Quinn openhartig over heftige bevalling: ‘Mijn kindje overleefde het bijna niet’ 

Ook de realityster was er bijna niet meer geweest.

Lees ook

Christine Quinn en hubby Christian Richard zijn precies twee maanden de trotse ouders van baby Christian. Dat een bevalling niet bepaald over rozen gaat, kunnen vele moeders beamen, maar op Instagram onthult Christine dat haar bevalling wel heel heftig was. “Hyperventilerend van de ondraaglijke pijn, werd ik onmiddellijk klaargemaakt voor een noodkeizersnede, omdat de hartslag van mij en de baby daalde.”

Kwetsbaar opstellen

Christine kennen we allemaal als de keiharde zakenvrouw uit Selling Sunset. Ze vindt het dan ook moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen. “Ik stel me niet vaak publiekelijk kwetsbaar op, omdat ik de verantwoordelijkheid voel om dapper voor de dag te komen”, begint de realityster haar bericht op Instagram.

Toch besloot dat ze haar verhaal wilde doen over haar heftige bevalling. Christine laat weten dat ze zich tot op de dag van vandaag nog steeds hopeloos en bang voelt, en is getraumatiseerd door haar zware bevalling. “Zowel ik als baby Christian hebben geluk dat we nog leven.”

Heftige bevalling

Vervolgens blikt Christine terug op dag waarop baby C werd geboren. “Nadat mijn vliezen braken, werd ik met spoed – met 9 centimeter ontsluiting – naar het ziekenhuis gebracht. Hyperventilerend van de ondraaglijke pijn, werd ik onmiddellijk klaargemaakt voor een noodkeizersnede, omdat de hartslag van mij en de baby daalde. De navelstreng zat om de nek van Baby C en hij haalde het bijna niet.”

Christine vervolgt dat ze zelf geen hartslag meer had toen de chirurgen haar na de keizersnede met spoed dichtnaaiden. Dit moest met zoveel haast gedaan worden, dat de artsen geen tijd meer hadden om te checken of er geen tools in Christine waren achtergebleven. “Na de operatie hebben ze me onmiddellijk naar een röntgenapparaat gebracht, om er zeker van te zijn dat er niks in mij was achtergebleven.”

Dankbaar

“Ik ben de artsen en chirurgen die onze levens hebben gered enorm dankbaar”, vervolgt de real estate agent.

Christine laat weten dat het leven dan ook te kort is om ergens boos over te blijven. “Onthoud altijd dat het leven te kort is om ergens een wrok over te blijven koesteren. Laat de dingen los die je los kunt laten en durf risico's te nemen. Geef alles en heb nergens spijt van. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn.” Hear, hear!

In de Grazia 11 zal Christine dieper in gaan op haar traumatische bevalling, vertelt ze hoe het moederschap haar bevalt én hoe de opnames van Selling Sunset seizoen 4 verliepen. Lees haar exclusieve verhaal in Grazia 11, die 4 augustus in de winkel ligt.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook