Femke blikt terug op deelname aan De Bachelor: ‘Tony en ik hadden alleen een vriendschappelijke klik’

Femke hoopte aanvankelijk op een romantische klik met Tony.

Lees ook

In de vijfde aflevering van De Bachelor zagen we dat Esther en Femke helaas geen roos kregen van Tony Junior, en daarmee het zonnige Kroatië moesten verlaten. Met Grazia blikt Femke terug op haar Bachelor-avontuur.

‘Met hem ga ik trouwen’

De sportieve, vrolijke Femke droomde er al een tijdje van om het hart van Tony Junior te veroveren. Nadat ze Tony Junior in Expeditie Robinson zag, was ze namelijk meteen fan van de dj. “Toen ik Expeditie destijds met mijn vriendinnen keek zei ik: ’Met hem ga ik later trouwen.’ Dat riep ik echt al twee jaar”, lacht Femke als we met haar bellen.

“Toen bekend werd dat Tony de nieuwe Bachelor was, dacht ik meteen: ik ga me opgeven. Wat maakt het uit? Toen ik uiteindelijk mee mocht doen aan het programma was dat wel even gek.”

Verwachtingen

Hoewel de goedlachse Brabantse hoopte een connectie op te bouwen met Tony, ging ze niet met hoge verwachtingen het avontuur aan. “Ik ben wat dat betreft een heel nuchter persoon”, verklaart de financial controller. “Ik ging wel naar Kroatië om hem beter te leren kennen, maar ik had geen verwachtingen, omdat je dan vaak alleen maar teleurgesteld kan worden.”

“Ik deed natuurlijk wel mee om een heel mooi avontuur te beleven en ik wilde kijken of ik die ene klik met Tony zou hebben. Maar zoiets weet je van tevoren natuurlijk niet.”

Geen connectie

Helaas kwam Femke er al snel achter dat ze geen romantische klik had met Tony. Toen ze samen met Jolijn met de dj op date mocht en ging vissen werd het Femke duidelijk dat die ene spark tussen haar en Tony ontbrak. “Dat was het moment waarop ik dacht: er is niks tussen ons. In het programma is dat niet zo goed te zien, want we hebben wel een vriendschappelijke klik.”

“Ik kwam er toen echt achter hoe verschillend we in het dagelijks leven zijn. Zo gaat hij om 6.00 uur naar bed, maar ik sta dan juist op. Bovendien vond ik het heel moeilijk om rustig op die boot te zitten, omdat ik vrij druk ben. Zoiets is niet mijn hobby en dat merkte Tony ook.”

“De connectie die met hem hoopte te hebben, had ik niet. Het werd toen duidelijk dat het alleen vriendschappelijk was tussen ons.”

Geen roos

Voordat de rozenceremonie in aflevering vijf begon, had Femke al door dat ze afscheid zou gaan nemen van Tony en de dames. “Ik was eigenlijk nooit zenuwachtig of gestrest tijdens de opnames, ook niet voor de andere ceremonies. Ik voelde me namelijk altijd enorm op mijn gemak. Alleen de middag voor mijn laatste rozenceremonie voelde ik opeens heel veel spanning. Toen dacht ik: volgens mij lig ik er straks uit.”

“Ik had mijn koffer daarom ook al ingepakt een brief geschreven aan de meiden waarin ik ze bedankte voor de mooie tijd. Toen ik eruit lag dacht ik dan ook meteen: het is goed zo.”

Beeld: Videoland (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook