Roxanne Kwant over deelname Like me, I’m Famous: ‘Ik was totaal niet voorbereid’

De influencer had eigenlijk geen idee aan welk programma ze mee ging doen.

Roxanne Kwant maakte onlangs haar Videoland-debuut in het nieuwe programma Like Me, I'm Famous. Het doel van het programma? Zoveel mogelijk likes binnenhalen, om zo een pilot op Videoland te winnen. Wij belden – en lagen in een deuk – met de hilarische Roxanne. Want wat vond ze van dit avontuur?

Niet goed voorbereid

Aan Grazia weet Roxanne al gauw te vertellen dat ze van tevoren niet wist aan welk programma ze precies mee ging doen. “Het zou een leuk spel zijn waarin je challenges gaat doen. Een beetje een soort Expeditie Robinson voor amateurs”, grapt Roxanne.

“Ik hoopte dat ik geen zware opdrachten hoefde te doen, want ik was totaal niet in shape. Dan had ik er meteen de eerste dag uit gelegen.” Dit viel uiteindelijk hartstikke mee. Het programma draait uiteindelijk om een spel waarin je elkaar likes en dislikes moet geven.

“Als je de titel van het programma ziet: ‘Like Me, I’m Famous’, dan verwacht je niet dat het om een spel gaat waar je likes en dislikes geeft. Het lijkt op: ‘Oh my god, ik ben beroemd, ik wil likes', maar uiteindelijk draait het gewoon allemaal om een spel.”

Medekandidaten

De tien influencers in het programma Like Me, I'm Famous verblijven met z'n allen in één huis. Best wel intens, want Roxanne kende eigenlijk meer dan de helft van de influencers niet. Toch had ze de tijd van haar leven. “Ik heb daar zoveel gelachen”, begint ze. “Sommige kandidaten waren meteen zo serieus bezig met het spel, ze wilden zo graag winnen. Ik had dat de eerste paar dagen ook, maar daarna niet meer.”

Roxanne maakte vooral vrienden en heeft veel gelachen met haar medekandidaten Joan en Vonneke. “Je zit daar en je moet er gewoon iets leuks van maken, dat hele spel kon me eigenlijk gestolen worden.”

Of dit een stiekeme strategie was van Roxanne? “Ik was gewoon mezelf, ik weet niet of dat een goede strategie was. Sommige mensen wilden echt dat iedereen hen leuk zou vinden. Ik was eigenlijk gewoon de hele dag aan het kloten.”

Tv-programma’s

Dat Roxanne, ook wel koningin van de ongemakkelijkheid, met haar droge humor aan een Videoland-programma mee mocht doen, vond ze stiekem wel spannend. “Je hebt geen controle over wat ze gaan uitzenden, dus dat was wel even spannend. Hoe gaan ze je laten zien en hoe gaan ze je neerzetten? Je weet het niet”, vertelt ze eerlijk.

Uiteindelijk is dit helemaal goed gekomen. De influencer was blij met de beelden en ziet een deelname aan een ander tv-programma dan ook wel zitten. “Zoals Temptation Island of Ex on the Beach. In zo’n klein bikini’tje en dan gewoon verleiden”, zegt Roxanne droog. “Nee, grapje. Ik heb geen idee. Ik zie wel wat er op m'n pad komt.” Uhm, een eigen comedyshow misschien?

Beeld: Like Me, I’m Famous

Laatste nieuws