Deze zomer is je outfit niet compleet zonder een petje

Zo style je het geliefde hoofddeksel.

Summer is here! Hoewel we al de nodige zomertrends in huis hebben gehaald, is er één item dat nog ontbreekt. Het petje! Niet alleen een goede manier om je hoofdhuid te beschermen tegen het felle zonnetje, maar het maakt ook nog eens elke outfit af.

Terug naar de 00’s

Wie houdt er nu niet van een goede throwback? De zeroes zijn terug in the biggest way. Platform sandalen, lage heupbroeken, haltertops and so on. Ook de zogenoemde trucker hats zijn weer in trek en klaar om je terug te voeren naar de aesthetics van het begin van deze eeuw.

De trucker hat heeft z'n naam te danken aan het tijdperk waarin met name truckers en boeren de petjes droegen om zich te beschermen tegen de zon. Een slimme zet, en daarom werd het petje al snel overgenomen door anderen die ook hun gezicht wilden beschermen tegen uv-stralingen. Supreme en Von Dutch waren wellicht de bekendste merken die de petjes aan de man brachten. Kun je ze nog herinneren?

Inspiratie

Het ooit zo bescheiden accessoire heeft een upgrade gekregen en verschijnt weer veel op onze tijdlijn. Het petje draag je stijlvol door te gaan voor een (semi) monochrome look. Zorg dat elementen of kleuren van de trucker hat terugkomen in de rest van je outfit et voilà. Of combineer juist contrasterende kleuren met elkaar! Wij verzamelden wat inspiratie voor je.

Petjes toch niet helemaal jouw ding? Ga dan bijvoorbeeld voor een bucket hat. Die is deze zomer ook helemaal hot!

Bron: Marie Claire | Beeld: Catwalkpix, Instagram

Laatste nieuws