Bibi Breijman doet boekje open over verslaving

'Ik ben verpest', laat Bibi weten.

Lees ook

Bibi Breijman brengt niet alleen veel tijd door met lover Waylon en dochtertje Teddy, maar spendeert ook de nodige uurtjes op haar telefoon. Haar telefoongebruik loopt zo de spuigaten uit, dat er sprake is van een heuse verslaving, zo laat Bibi weten in haar column in het blad Flair.

Verslaving

“Verslaafd aan dat ding dat mij de hele dag afluistert, mijn algoritme bijhoudt en ongevraagd tegen me begin te praten als ik tegen mijn partner zeg dat ik het even 'SIRIeus' wil hebben over de lengte van zijn baard”, schrijft Bibi. “Je kent het wel: 'Sorry, ik denk dat ik je niet helemaal begrijp.' Het klinkt alsof mijn geweten tegen me spreekt.”

Het wordt allemaal een tikkie erger als ze checkt hoeveel tijd ze daadwerkelijk op haar telefoon spendeert. Haar grootste verslaving? Instagram. “Een uur en 52 minuten heb ik doorgebracht in het gezelschap van mijn beste vriendin (1.52: dat is bijna mijn lengte!)”, laat Bibi weten.

Dochter Teddy

Zelfs op drukke dagen kan ze het niet laten om een rondje social media te doen. “Als de klok 17.00 uur aangeeft, ben ik de hele dag in de weer geweest, zonder bewust op die telefoon te hebben gezeten. Althans, dat dacht ik. Maar ik heb het toch gepresteerd bijna twee uur onnodig te swipen.”

“Ik realiseerde me dat ik ben verpest”, schrijft Bibi heel stellig. Ze vraagt zich dan ook af hoe dit later met haar dochtertje Teddy zal gaan. Er zijn namelijk nu al zoveel sociale invloeden, hoe zal dat over een paar jaar zijn? “Maar misschien vindt zij ze tegen die tijd wel lachwekkend. 'TikTok en Tinder? Dat is echt voor oma's, mam!'”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook