Bridget Maasland blikt terug op aanslag Peter R. de Vries

Bridget zou die avond eigenlijk ook achter de Boulevard-desk staan.

Lees ook

Vandaag is het precies een week geleden dat Peter R. de Vries vlak na de uitzending van RTL Boulevard in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. Bridget Maasland vertelt in haar podcast Bridget & Friends: chickchat openhartig over die avond.

Aanslag

Bridget Maasland zou die dinsdagavond eigenlijk net als collega Peter R. de Vries achter de Boulevard-desk plaatsnemen, maar Marieke Elsinga viel voor haar in. Toen ze het verschrikkelijke nieuws hoorde dat De Vries was neergeschoten, belde ze gelijk Clarice Stenger, misdaaddeskundige bij RTL Boulevard op. “Clarice is gelijk op de fiets naar mij gestapt. Die had mij huilend aan de telefoon”, vertelt Bridget. “Ik was ziek thuis en woon vijf minuten bij de studio vandaan. Had eigenlijk heel erg de neiging om ernaar toe te gaan, maar ik wilde niet in de weg lopen.”

“Er ging zoveel door mijn hoofd”, gaat de presentatrice verder. “Toen zei Clarice: 'Jij moet nu niet alleen zijn. Ik kom naar je toe.' Toen hebben we hier het nieuws gevolgd. Dat was heel onwerkelijk. Net alsof het niet echt was.”

Hand vasthouden

Op de redactie van RTL Boulevard was iedereen vanzelfsprekend helemaal in shock. “De hoofdredactrice zei gelijk: 'Ik moet erheen, iemand moet zijn hand vasthouden.' Zo van: hij mag daar niet alleen liggen”, weet Bridget te vertellen. “Heel lief, iemand uit de buurt heeft dat ook gedaan”, aldus de blondine.

De Boulevard-redactie is nog steeds op zoek naar de vrouw die niet van De Vries' zijde week tot de ambulance arriveerde.

Bron: LINDA. | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook