Mascha Feoktistova openhartig over borstvoeding geven

Mascha vertelt dat ze kritiek kreeg op hoe lang ze dochter Mila borstvoeding gaf.

Lees ook

Wel of geen borstvoeding geven blijft onder moeders een van de meest beladen onderwerpen. Mascha Feoktistova kan daarover meepraten. In haar nieuwste Grazia-column is ze dan ook openhartig over hoelang ze borstvoeding gaf én op de kritiek die ze daarop kreeg.

Borstvoeding

“Een van de meest beladen onderwerpen onder moeders is borstvoeding. Of je het nu wel of niet geeft, lang of kort, eigenlijk doe je het als vrouw nooit goed”, begint Mascha haar column.

“Ik ben doorgegaan met borstvoeding totdat Mila een jaar oud werd, dat was deze maand. Eerst wilde ik zes maanden borstvoeding geven, maar het beviel me zo goed dat ik nog een half jaar ben doorgegaan. Het is voor Mila en mij allebei een chillmomentje, vooral voor het slapen gaan.”

Mascha vervolgt dat de WHO aanraadt om twee jaar borstvoeding te geven, maar dat ze toch kritiek kreeg op het geven van borstvoeding. “Ik kreeg reacties als: 'O, je doet het alleen maar voor jezelf.' Onzin, een baby moet tot een jaar melk drinken.”

Kritiek

“Er is een hele borstvoedingsmaffia en die wordt boos op vrouwen die het niet geven. Ik lees vaak comments als: 'Nou, dat je geen borstvoeding geeft! Je wilt zeker niet het beste voor je kind?' Ik vind dat zo pijnlijk, want vaak zijn het vrouwen die het wel gewild hebben, maar bij wie het niet lukte. Of bij wie het na een week al ophield.”

“Bij mij was het ook maar de vraag of het zou lukken, want ik had een traumatische bevalling en je hoort vaak dat dan de boel op slot gaat. Hoe heftig is het als anderen zich daar ook nog eens mee gaan bemoeien, alsof jij iets fout doet als moeder.”

Ook vertelt Mascha in haar column meer over wel of geen borstvoeding geven in het openbaar. Je leest Mascha's column over borstvoeding in de nieuwste Grazia. Morgen in de winkel.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook