Zoon Peter R. de Vries reageert op aanslag: ‘Veel is nog onzeker’

‘Onze grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’, deelt zoon Royce op Twitter.

Lees ook

Nadat het nieuws over de aanslag op Peter R. de Vries bekend werd gemaakt was heel Nederland in rep en roer. De aanslag viel bij veel Nederlanders enorm zwaar, maar dit is natuurlijk niet te vergelijken met het verdriet dat de familie van Peter op moet doorstaan. Op Twitter laat de zoon van Peter, Royce de Vries, in een emotioneel bericht van zich horen.

Liefde en hoop

“Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden”, begint Royce zijn bericht namens de familie De Vries. “Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden”, laat hij weten.

Peter R. de Vries werd dinsdagavond omstreeks half acht neergeschoten in het stadscentrum van Amsterdam. De misdaadjournalist werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij voor zijn leven aan het vechten, zo liet burgemeester Femke Halsema gisteravond weten tijdens de persconferentie. Hoe het nu met de misdaadjournalist gaat, is nog onbekend.

Verdachten

Gisteravond meldde de politie tevens dat er drie verdachten waren opgepakt, waaronder de mogelijke schutter. Twee verdachten werden staande gehouden op de A4 bij Leidschendam, een derde man werd in Amsterdam-Oost opgepakt. Deze derde man is woensdagochtend vrijgelaten en is geen verdachte meer. De andere twee verdachten betreffen een 35-jarige Pool uit Maurik en een 21-jarige Rotterdammer.

De politie meldt dat zij worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident. De twee mannen zitten in volledige beperking, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Vrijdag worden ze voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bron: Twitter, Tips en Weetjes, RTL Nieuws, NOS | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook