Miljuschka Witzenhausen reageert op kritiek rondom nieuwe presentatieklus

De presentatrice gaat het programma Obese presenteren.

Lees ook

Eerder deze week werd bekend dat niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen het nieuwe seizoen van Obese zal gaan presenteren. En hoewel de tv-kok erg veel zin heeft in haar nieuwe presentatieklus, waren haar fans niet zo te spreken over Mljuschka als presentatrice voor het afvalprogramma.

Body positivity

De presentatrice kreeg namelijk veel kritiek over zich heen, omdat haar volgers het programma niet goed bij haar vonden passen. Miljuschka staat bekend om haar eerlijke foto's op Instagram en haar boodschap om van je eigen lichaam te houden.

Haar fans vonden die boodschap en het afvalprogramma geen goede match. “Jij was toch juist zo voor body positivity?”, klinkt het.

Kritiek

De tv-kok besloot daarom om in haar Instagram Stories te reageren op alle kritiek. “Ik denk dat ik heel goed kan begrijpen hoe het is als je de hele dag verleid wordt aan alle kanten door eten en dat het soms ook echt een berg is die je moet beklimmen als je gewicht kwijt wil”, vertelt ze.

“Ik zeg niet dat mensen kilo's kwijt móéten, want ik krijg ook weer allemaal berichten van mensen die zeggen: hoe kun je dit nu allemaal zeggen als je ook voor eerlijke foto's staat.” Ze vervolgt: “Ik ben niet voor de ideale maat, maar ik vind dat als je niet lekker in je vel zit… daar gaan zoveel emoties bij gepaard, want eten kan heel vaak een troost zijn, dan moet je daar hulp bij kunnen vinden. En dat is wat ik hoop te doen bij Obese“, aldus Miljuschka. Duidelijk!

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook