Marieke Elsinga reageert op aanslag Peter R. de Vries: ‘Onwerkelijk’

De presentatrice vertelt over de verschrikkelijke gebeurtenis omtrent haar Boulevard-collega.

Lees ook

Gisteravond kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Peter R. de Vries in Amsterdam is neergeschoten. De misdaadverslaggever was na de uitzending van RTL Boulevard op weg naar zijn auto toen hij slachtoffer werd van het heftige schietincident. Zijn Boulevard-collega, Marieke Elsinga, reageert nu op de treurige gebeurtenis.

Onwerkelijk

Marieke schoof vanochtend iets later dan gebruikelijk aan bij haar ochtendshow met Mattie Valk op Qmusic. De presentatrice kan het nieuws nog maar moeilijk bevatten. “Mijn lijf en mijn kop schakelt meteen naar een soort ‘het is niet waar’, maar het is wel waar. Het is ook iets waarvan we wisten dat het ooit kon gebeuren”, vertelt ze.

“Ik ben iets langer blijven woelen in bed. Ik heb wel geslapen, veel gedroomd. Veel gewoeld. Op het moment dat je wakker wordt, kickt die realiteit in. Van ‘wat is er nou gebeurd’. Onwerkelijk is het woord dat steeds terugkomt”, aldus Marieke.

Steun

Ze laat weten enorm mee te leven met de familie van Peter. “Dat is nu het belangrijkste”, zegt ze. Of Peter ook beveiligd werd op het moment dat hij werd neergeschoten, weet Marieke niet. “Ik wil in het midden laten hoe het zit met zijn beveiliging. Peter was niet bang. En je hoopt natuurlijk dat dat ook echt zo was.”

De radio-dj voelt zich enorm vereerd om met Peter te werken. “Ik werk nu een jaar of vijf met hem. Het voelt als ‘ik mag met dé Peter R. de Vries werken’”, zegt ze. “Ook ik word wel eens gek van Peter als hij zich haast als een muppet op het bankje van RTL Boulevard wil bemoeien met iets, dan moet hij óók iets zeggen over het jacht van de koning terwijl hij daar niet voor zit. Maar hij is zo kundig, hij heeft zoveel gedaan voor een familie als die van Nicky Verstappen“, zo vertelt Marieke.

Vanavond zal RTL Boulevard 'gewoon' weer worden uitgezonden. “Zoals Peter van ons zou verwachten”, liet RTL gisteravond al weten.

Bron: AD | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook