Monica Geuze emotioneel door afwezigheid Lars: ‘Hij weet dat ik het er zwaar mee heb’

In een nieuwe aflevering van Like Monica vertelt de influencer openhartig over de struggles van het ouderschap.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Monica Geuze en Lars Veldwijk dochtertje Zara-Lizzy kregen. Toen Zara-Lizzy ruim een jaar oud was, gingen haar ouders uit elkaar en niet veel later vertrok de voetballer naar Zuid-Korea. Dat betekent dan ook dat Monica al zo'n anderhalf jaar alleen voor hun dochtertje zorgt, wat behoorlijk zwaar is af en toe.

Lars Veldwijk

“Eigenlijk zien Lars en Zara-Lizzy elkaar alleen via FaceTime”, vertelt Monica in een nieuwe aflevering van Like Monica. “Ondanks dat hij er niet fysiek is, is hij wel constant in haar leven met beeld en geluid.” Dit betekent ook dat Monica 24/7 de zorg heeft voor haar dochter. “Ik moet het wel alleen doen”, vertelt ze met tranen in haar ogen. “Rob (Monica's vriend, red.) helpt me ook, natuurlijk. Maar ik zou echt niet weten hoe ik het zou doen als hij er niet was. Of hoe andere moeders die écht alleen zijn dat doen.”

Hoewel Monica natuurlijk ontzettend blij is dat ze haar dochter zelf mag opvoeden en haar elke dag mag zien, kan dit op sommige momenten wel pittig zijn. “Lars weet dat ik het er af en toe wel zwaar mee heb”, gaat de influencer verder. “Hij zegt dat als het echt niet gaat, dat ik dan altijd zijn ouders kan bellen. Hij probeert wel een soort mentale steun te zijn.”

Veel verantwoordelijkheid

Ondanks dat de voetballer probeert om er voor Monica te zijn, blijft het lastig dat hij aan de andere kant van de wereld zit en niet zelf op hun dochtertje kan passen. “Er ligt best veel verantwoordelijkheid en druk op mijn schouders af en toe”, vertelt Monica. “Soms denk ik dat dat verantwoordelijkheidsgevoel ook vijftig procent makkelijker of minder zwaar kunnen zijn als je co-ouderschap doet bijvoorbeeld.”

Bekijk het fragment van Like Monica HIER.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws