Last van pukkeltjes op je borst en rug? Deze tips kunnen je helpen

Er zijn een aantal trucjes waarmee je deze vervelende puistjes voorkomt.

Lees ook

Baal jij enorm van die vervelende puistjes tussen je borsten, op je rug of misschien zelfs billen? You’re not alone. Vooral in de zomer hebben veel vrouwen hier last van en verschijnen die puistjes altijd op het verkeerde moment. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes die deze puistjes helpen voorkomen. Wij leggen het je uit.

1. Veel gezweet? Spring onder de douche en kleed je om

Zweet en overtollige oliën kunnen vast komen te zitten in je poriën, waardoor ze verstoppen. Enne, dit leidt weer tot puistjes op je borsten. Volgens dermatoloog Dr. Morgan Rabach, is borstacne vergelijkbaar met acne die je op het gezicht ziet. “Acne ontstaat wanneer poriën verstopt raken door zweet, dode huidcellen en vuil”, zegt ze tegen HelloGiggles.

Ook dermatoloog Marisa Garshick is het daarmee eens. Sport (of zweet) je vaak, maar kleed je je niet direct om? Dan zou je volgens haar vatbaarder kunnen zijn voor acne en dan vooral in de borst- en rugstreek. Spring dus direct onder de douche na die HITT-les.

2. Gebruik exfoliërende producten

Producten met ingrediënten als salicylzuur en BHA (betahydroxyzuur) zijn je beste vrienden als het gaat om het bestrijden van acne rondom je borsten. De producten exfoliëren de huid, wat betekent dat ze diep in de poriën doordringen en deze zo helpen te ontstoppen. Wat in the end weer helpt om puistjes te voorkomen. Aha!

3. Vermijd producten op oliebasis

Producten op oliebasis kunnen sneller je poriën verstoppen. Hierdoor adviseren zowel Dr. Garshick als Dr. Rabach om dit soort producten te vermijden. Noted!

Bron: HelloGiggles | Beeld: iStock (MStudioImages)

Laatste nieuws

Zie ook