Ontdek Mykonos en Saint-Tropez met Anne en Esther Vedder

De Nijkerkse tweeling showt ook meteen dé musthaves van het moment; van hoeden tot sieraden.

Work hard, play hard, is het motto van Esther en Anne Vedder. Hun favoriete vakantiebestemmingen: Mykonos en Saint-Tropez. Speciaal voor Grazia delen ze hun zomerse tips.

24 uit Mykonos

Esther Vedder: “Vier jaar geleden ben ik voor het eerst in Mykonos terecht gekomen, na een bruiloft in Beiroet. Er ging een wereld voor me open. Witgepleisterde huisjes, smalle straatjes met de fijnste winkels, restaurants en cafés, een turquoise gekleurde zee en feestjes all night long. Geen wonder dat het er stikt van de celebrities. Je hakken kun je thuislaten, slippertjes – ik heb die van Hermès wel in tien verschillende kleuren – volstaan, maar ’s avonds trek je hier wel je mooiste jurkje aan. Hoewel er een relaxte sfeer hangt, is het ook een decadente en hippe bestemming.”

“Tip: huur een bootje met kapitein en crew om lekker op te dobberen en aan te leggen bij de leukste beachclubs of het haventje.”

Hotel

“Als ik 24 uur doorbreng op Mykonos, wil ik dicht bij het strand slapen. Kensho Psarou Hotel ligt op een steenworp van de zee, in de prachtige Psarou baai. Alle kamers en suites hebben een privézwembad. Het hotel is een oase van rust en ze hebben een verleidelijke, eigen geur, zoals Hotel Costes in Parijs dat ook heeft. Als ik er nu aan denk, ruik ik het gewoon. Ontbijten doe ik ook in dit hotel, met uitzicht op zee. Na het ontbijt neem ik een massage in de spa van het hotel en ben ik helemaal klaar voor de dag.”

Shoppen

“Na de lunch in Psarou maak ik een rondje in het shopping center, Nammos Village. Alle high-end merken zitten daar, van Louis Vuitton en Dior tot Gucci. Na een paar wijntjes bij de lunch van Nammos moet ik me altijd inhouden om daar niet helemaal los te gaan. Verder heb je in de schattige straatjes van Mykonos prachtige boetieks met leuke lokale en internationale merken. Vooral Matoyianni Street is glamorous en leuk!”

“Time to shop”

Dineren

“Dineren kun je op Mykonos op ongelooflijk veel fijne plekken. Een van mijn favoriete plekken is Ling Ling in het stadje, dat is van dezelfde keten als Hakkasan in London. Ook top: Bill & Coo restaurant in het gelijknamige boutique hotel. Je kunt daar waanzinnig lekker dineren aan het zwembad en je krijgt er een spectaculair uitzicht op de zee en de zonsondergang bij cadeau. Verder zijn er veel beachclubs die overdag de fijnste plek zijn om te zonnebaden en ’s avonds worden omgetoverd tot de ultieme dinner places. Monarch is een superleuke strandtent waar je ’s avonds kan neerstrijken. Hippie Fish beachclub (Agios Ioannis) is ook een aanrader; iets minder glamourous, maar wel heel erg gezellig! Scorpios beach & bar & restaurant is een geweldige plek om een cocktail te drinken of om te dineren. En zeker om te zien en gezien worden.”

“Ready to eat!”

Beachclub

“Voor de perfect stranddag ga ik naar Principote Mykonos (Panormos), waar je je heerlijk op bedjes kan chillen en kan lunchen. Einde middag verandert Principote in één grote club. De laatst keer dat ik er met mijn zus was, werden we door een gast uit Berlijn uitgenodigd voor zijn privéfeestje. Iedereen was op tafels aan het dansen, partytime! Ook Nammos bij Psarou is een aanrader om de hele dag door de bediening in de watten te worden gelegd. Nammos is pure glamour, er is altijd wel een filmster of supermodel te spotten en ’s avonds wordt er echt met champagne gespoten. De lunch in het restaurant van Nammos is hemels. Ik noem maar even de kreeftrisotto als favoriet, maar zelfs een simpele Griekse salade is daar fingerlicking good.”

25 uur Saint-Tropez

Anne Vedder: “Ik ken Saint-Tropez op mijn duimpje, omdat we vroeger altijd met het gezin naar Zuid-Frankrijk op vakantie gingen om te kamperen of een huisje te huren. Toen Esther en ik een jaar of zeventien waren, zijn we een keer samen met ons nichtje de stad ingegaan om te stappen. Er stond een enorme rij voor een van de clubs, maar die hebben we, puur op bluf, omzeild. Vervolgens zijn we in de VIP-room beland en hebben we Usher zien optreden. De volgende ochtend om zes uur kwamen we pas thuis. Ik zei tegen mijn moeder: ‘Ik ben voor altijd verwend’”

“Een paar jaar later zijn we samen gegaan en konden we logeren in het bekende Byblos Hotel. Esther en ik zijn helemaal niet opgegroeid met jetset – we zijn begonnen in een appelflapfabriek – maar we houden van het wereldje en we vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben er ook keihard voor gewerkt. Dan geniet je er extra van. Saint-Tropez heeft alles: het is een dorp en jetsetstad in één. Ik kan niet wachten om mijn koffers weer te pakken. Ik bereid me supergoed voor op al mijn tripjes, alsof ik een soort travel agency run, compleet met een planning in Word. Esther, mijn plus 1, stuur ik alle foto’s en info door, plus de dresscodes. Ik maak standaard twee reserveringen, zodat ik er eentje kan afzeggen.”

“Say cheese!”

“Maak je look helemaal compleet met een matching armband en ketting uit de Sammy Sunflower collection. Want wat past er nou beter bij de zomer dan zonnebloemen?”

Hotel

“Het Byblos Hotel is een heerlijke plek met een fijne vibe en goede crowd. Als ik daar het ontbijt niet haal, wijk ik uit naar het terras van Sénéquier in de haven van Saint-Tropez. Dit café is bekend van de felrode luifels en bestaat al sinds 1930. Het blijft een hotspot met uitzicht op de mega jachten en flanerende mensen op de boulevard.”

Beachclub

“Hét strand van Saint-Tropez blijft toch wel het hagelwitte Pampelonne Beach. Alle strandtenten zijn daar net nog geen twee jaar geleden vernieuwd en opnieuw ingedeeld. Glamourhotel Byblos en La Reserve hebben nu ook een eigen plek op la plage.

Lunchen

“Lunchen doe ik sowieso in Club 55. Dit is al sinds jaren een plek om te genieten van de heerlijke crudité (schotel met verse groenten) en een glas Chateau de Pampelonne rosé. Wij komen daar altijd wel bekenden en vrienden tegen, zo gezellig. Sinds kort is er concurrentie gekomen voor 55, namelijk LouLou Plage & Restaurant. Het is la dolce vita. Vanaf 16.00 speelt er een dj luidere muziek en gaat het los. Je kan vervolgens nog even oversteken naar Bagatelle Beach (voor velen bekend uit o.a Miami, Ibiza, New York en Dubai). Heerlijk eten, en een ultieme party-, en glamour scene!”

Dineren

“Na een heerlijke stranddag maken we ons klaar voor de avond. In een heerlijk jurkje met hak doen we een drankje bij de Byblos bar. Daarna lekker eten bij L’Opera aan de haven, waar ook een fantastische show wordt gegeven. Na het diner moeten we nog even dansen in the most famous club in the world, Les Caves du Roy. Dit is een legendarische plek waar menig celebrity op de dansvloer heeft gestaan.”

Shoppen

“Op dinsdag en zaterdag is het heerlijk om na het ontbijt accessoires te kopen op de bekende markt van Saint-Tropez. De leukste strandjurkjes scoor je bij Sunday Saint-Tropez. Ik kijk ook altijd even bij de winkeltjes van de strandtenten voor leuke bikini’s en jurkjes. De laatste keer dat we in Saint-Tropez waren, moesten we meteen door naar Berlijn voor de lanceringsparty van de lijn van Sylvie Meis voor Vedder&Vedder. We hadden geen idee wat we aan moesten trekken, maar binnen vijf minuten vonden we allebei een jurkje – van Balmain en Alexandre Vauthier – in een klein winkeltje. Foto naar Sylvie gestuurd, zij appte meteen terug: ‘Wow, mijn twee favoriete merken.’ Een van mijn beste aankopen in Saint- Tropez is de Yves Saint Laurent limited edition Saint-Tropez strandtas. Er zijn er maar vijftig van gemaakt, omdat YSL daar net een winkel had geopend. Ik wist meteen: die moet ik hebben’.”

“Nog snel even een paskamer-selfie”

“En last but not least: houd je sieraden op reis mooi door ze in de compacte Lucy Leather Travel Case te bewaren. De case – die tevens te personaliseren is – heeft een uitneembare laag met speciaal ontworpen vakken voor alle type sieraden. Ideaal op vakantie!”

De Lucy Leather Travel Case

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Sarah Terschegget, Unsplash

Laatste nieuws