Dít zijn de winnaars van Love Island 2021

Dit koppel gaat naar huis met 25.000 euro.

Wekenlang hebben we genoten van opbloeiende liefde onder de Spaanse zon, maar vanavond kwam Love Island dan echt tot een einde. In de grande finale werd het winnende koppel door de kijkers thuis gekozen. De love birds hebben niet alleen ware liefde gevonden, ze gaan ook nog eens naar huis met 25.000 euro.

Winnaars

Een romantisch liefdesavontuur is helaas ten einde gekomen vanavond. Love Island 2021 is a wrap en dat doet stiekem wel een beetje pijn. Want wat moeten we nu iedere avond kijken? Net als in iedere finale-aflevering werden er ook in dit seizoen flink wat tranen gelaten. Want niet alleen hebben deze koppels hun liefde gevonden, ook hebben ze er een compleet nieuwe vriendengroep bij.

Uiteraard was het weer aan de kijkers om te stemmen op hun favoriete koppel. Uit eerdere stemmen bleek dat Job en Esmee by far het favo koppel van de kijkers waren. Nadat Deniz en Loesje en Paulo en Nina afvielen, ging het nog tussen Job en Esmee en Donny en Rowenna. Het was toch nog even spannend, maar de winnaars van Love Island 2021 zijn… Job en Esmee!

Afscheid nemen

Donny en Rowenna eindigden dus op de tweede plaats, en daar zijn ze heel tevreden mee. “We voelen ons vereerd dat we hier mogen staan”, aldus Rowenna. “Er staat zo'n prachtig koppel tegenover ons. Ik gun het jullie enorm.”

Eerder op de avond moesten de Islanders al afscheid nemen van Deniz en Loesje, zij werden vierde in de spannende finale. “Ik had überhaupt niet durven dromen van een plek in de finale”, zegt Loesje. “Dus ik ben heel dankbaar en gelukkig.” Ook Paulo en Nina, die de derde plaats op hun naam zetten, zijn “heel gelukkig en blij”. Dat er hechte vriendschappen zijn ontstaan blijkt maar weer, want iedereen gunt het elkaar.

Geldbedrag

Job en Esmee gingen er dus met de eerste plaats vandoor. Maar voordat het feest los kon barsten, moest het kersverse koppel nog een relatietest doorstaan. Want op Love Island draait alles om ware liefde, maar was dat ook hun intentie of kwamen ze stiekem voor het geld? Om daarachter te komen mochten ze beide een gouden envelop kiezen. Esmee was de lucky one, want zij koos de envelop waar 25.000 euro in zat. Job daarentegen kreeg helemaal niets.

Dit was dan ook hét moment om erachter te komen waar het stel voor kwam: voor het geld of om ware liefde te vinden? Dat laatste was duidelijk het geval, want Esmee deelt het geldbedrag met Job: “Natuurlijk kies ik daarvoor, duh!” Het happy couple is – uiteraard – ontzettend blij met de winst en gaat vol vertrouwen richting Nederland. “Het is zo ongeschrijfelijk”, vertelt Job na afloop van de finale tegen Grazia. Ze kunnen dan ook niet wachten om in Nederland samen een toekomst op te bouwen. “We hebben duizend procent vertrouwen in elkaar.” We eindigen dit seizoen dus met een happy end! Veel geluk, Job en Esmee!

Beeld: Videoland

Laatste nieuws