Nienke Plas deelt heftig nieuws over haar zwangerschap

'De verloskundige had dit nog nooit gezien.'

Lees ook

Nienke Plas en hubby Resley Stjeward zijn inmiddels ruim drie weken de trotse ouders van Novi-Jaxx. In haar vlogs deelde de YouTuber alle ins and outs over haar zwangerschap en liet ze zelfs zien hoe ze beviel van haar tweede kindje. Er is echter één heftig iets wat ze haar volgers nog niet heeft verteld.

Bevalling

“Dit heb ik helemaal nog niet verteld sinds ik dit weet, en ik weet dit dus drie weken. Is best wel een dingetje”, begint Nienke haar verhaal. “Mijn placenta kwam eruit nadat ik bevallen was. Die werd gecontroleerd door de verloskundige (…) en ze zei ineens: 'Oh, dit heb ik nog nooit gezien. Ja, ik heb het gezien in de boeken en ik weet ervan af, maar ik heb het nog nooit zelf gezien.'”

Vervolgens houdt de verloskundige de placenta omhoog en legt uit hoe deze normaal gesproken werkt. “Ze zegt: 'Maar, hier aan de andere kant hangt nog een kwab, nog een ander deel.'”

Tweeling

De verloskundige kon aan de placenta zien dat Nienke in het begin van haar zwangerschap eigenlijk in verwachting was van een tweeling. “Ik heb heel vaak gezegd dat ik heel graag een tweeling zou willen”, gaat de YouTuber verder. “Nou was ik niet heel verdrietig toen ik het hoorde, want op dat moment lig je daar en je bent blij dat je kind huilt en je bent helemaal euforisch dat het goed gegaan is.”

De dagen en de weken erna drong het heftige nieuws echter door, zo laat Nienke weten. “Nu denk ik wel echt van: 'Wow, ik had een tweeling steeds zo in mijn hoofd. En het was dus gewoon een tweeling. Het is wel verdrietig enerzijds. Natuurlijk is het de natuur (…), maar het was wel geweldig geweest als het een tweeling was geworden”, vertelt de beauty. “Maar dat is het niet.”

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Nienke Plas)

Laatste nieuws

Zie ook