Ai: dit is waarom je beter niet met nat haar kunt gaan slapen

Je haar wordt er niet bepaald beter van...

Lees ook

Wanneer je ’s avonds onder de douche vandaan komt, wil je waarschijnlijk het liefst meteen je bed in duiken. Soms kun je het gewoon niet opbrengen om dan nog je haar te föhnen. Je kiest er dan maar voor om met nat haar naar bed te gaan, maar dit is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je haar. Oh oh…

Beschadiging

Niet alleen kan je haar nogal messy zitten wanneer je met natte lokken hebt geslapen, het is ook nog eens schadelijk voor je haar. Nat haar breekt namelijk sneller af. Dit is dan ook de reden waarom je nooit je haar moet borstelen wanneer het nat is. Als je met nat haar gaat slapen, beschadig je je haar sneller door de wrijving met de lakens en je kussen.

Daarnaast kan nat haar ervoor zorgen dat het vocht uit je haar in je kussen terecht komt. Hierdoor krijg je sneller bacteriën, die weer kunnen zorgen voor onzuiverheden in je huid. Het is dus niet alleen slecht voor je haar, maar ook voor je huid.

Föhnen

Volgens Jessica J. Krant, huidarts bij Laser and Skin Surgery Centre in New York, kunnen we ons haar het beste vergelijken met dakpannen. Als je je haar glad föhnt, dan liggen de dakpannen (je haarschubben) netjes over elkaar. Wanneer je met nat haar gaat slapen, dan zorgt de wrijving ervoor dat de haarschubben alle kanten opstaan. En dit zorgt voor pluizige lokken. Net zoals met je dakpannen geldt dus dat het voor de lange termijn altijd beter is om de boel op orde te houden.

Heeft je föhn echter net het loodje gelegd? Of heb je er echt de energie niet voor om je haar te föhnen? Dan kun je beschadiging minimaliseren door tussen satijnen lakens en op een satijnen kussen te slapen. Hierdoor creëer je minder wrijving en dus minder beschadiging.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook