Dit is waarom hoelahoepen een heel goede work-out is

Haal je hoelahoep maar van zolder of uit de schuur!

Niet echt een fan van de sportschool en gruwel je al bij het woord hardlopen? Misschien is hoelahoepen dan wel iets voor jou. Je kunt dit gewoon thuis doen, je krijgt er een slanke taille van én het maakt je ontzettend vrolijk.

Sporten

Hoelahoepen alleen voor kinderen? Welnee! Je kent het inderdaad waarschijnlijk nog van vroeger en misschien hebben je neefjes en nichtjes wel een vrolijke ronde hoepel. Maar ook volwassenen doen er goed aan om te sporten met het ding. Tegenwoordig zijn er zelfs hoelahoeps verkrijgbaar voor volwassen. Deze zijn groter en zwaarder dan de gewone hoelahoep, waardoor je minder snel rond hoeft te draaien. Hierdoor wordt het hooghouden eenvoudiger, maar een old skool hoelahoep is ook prima te gebruiken.

Slanke taille

Het grote voordeel van hoelahoepen is dat het goed is voor je buikspieren. Je taille en heupen worden er slanker van als je het een paar keer per week doet. Daarnaast maakt de sport je soepeler, heb je minder snel last van lage rugpijn en vermindert het spanning. En tot slot: je verbrandt er ook nog eens veel calorieën mee. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Wisconsin dat je met een halfuurtje hoelahoepen gemiddeld zeven calorieën per minuut verbrandt en dus met dat half uurtje 210 calorieën weg hoelahoept. Go for it!

Benieuwd naar 5 oefeningen om met je hoelahoep te doen? Klik hier.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws