Met déze tips maak je van je woonkamer een sfeervolle ruimte

Kleine aanpassingen kunnen een groot effect hebben.

Vind jij de woonkamer van een ander altijd erg gezellig, maar lukt het je niet om van je eigen woonkamer een sfeervolle ruimte te maken? Van een grote ruimte een sfeervol geheel maken kan best lastig zijn, maar met onderstaande tips kom je een heel eind. Wij leggen je namelijk uit hoe je je woonkamer met een paar kleine aanpassingen omtovert tot een cozy place.

1. Belichting

Een paar lampen neerzetten of ophangen, dat is niet heel ingewikkeld toch? Helaas komt er toch wel iets meer bij kijken dan je denkt. Maak je in je woonkamer voornamelijk gebruik van wit licht, dan is de kans groot dat de kamer een kille uitstraling krijgt. Kies je voor geel licht, dan krijgt de ruimte meteen meer sfeer. En aangezien je voor een cozy vibe wil gaan, raden we je aan om iedere lamp te voorzien van geel licht.

2. Behang

Om je woonkamer meer sfeer te geven, kun je je muur een donkere kleur geven. Niet alleen de kleur is belangrijk, ook een print op je muur kan veel goeds doen. Bij behangwereld.nl vind je tig verschillende soorten behang die instant sfeer toevoegen aan je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan behang met een natuurlijke print, zoals palmbladeren, of kies voor industrieel behang in een roestbruine kleur.

3. Mix van stoffen

Door verschillende stoffen te combineren creëer je warmte en sfeer in een ruimte. Heb je een houten vloer? Combineer dit dan met een stoffen bank. Deze bank kleed je weer af met lederen kussenslopen. Of heb je een velvet bank? Kies er dan voor dit af te stylen met gebreide kussens. Houd deze mix aan stoffen bij drie verschillende soorten, zodat er uiteindelijk een mooi geheel ontstaat in je woonkamer.

4. Opgeruimd

Sommige ruimtes zijn sfeervol omdat je kunt zien dat erin 'geleefd' wordt. Echter, dit geldt tot op zekere hoogte. Rondslingerende legostukjes van je kids of opengescheurde enveloppen op de eettafel zorgen niet voor sfeer. Kies ervoor om dit soort prularia in een dichte kast op te bergen. Daarvoor in de plaats kleed je de boel juist aan met kaarsen, groene planten of tafelboeken. Wedden dat dit een stuk meer sfeer aan de ruimte geeft!

5. Opstelling

Heb jij de kop van de eettafel tegen de wand aangedrukt en staat je bank strak tegen de muur? Hoog tijd om hier eens wat verandering in te brengen. Door meubelstukken los van de muur te plaatsen, ontstaat er meer sfeer in een ruimte. Geloof ons: die tien centimeter speling tussen een meubelstuk en de wand kan een hoop verschil maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met behangwereld.nl.

Laatste nieuws