Babynieuws! Birgit Schuurman is zwanger: ‘1+1=3’

Birgit en lover Sander vieren het nieuws met een reeks pikante kiekjes.

Lees ook

Vrolijk nieuws voor Birgit Schuurman en lover Sander van Haarlem. De twee zijn in verwachting van een zoontje, zo maakt Birgit zelf met een paar pikante kiekjes bekend op Instagram.

Broertje voor Chico

“1 + 1 = 3”, begint Birgit onder het drieluik. “Superblij en dankbaar om te kunnen vertellen dat ik een klein broertje voor Chico in mijn buik heb zitten…” Een bijzonder detail aan de foto's is dat Birgit en Sander toen nog niet wisten dat ze in verwachting waren van een kleintje. “Het leven zit vol verrassingen en ik zit vol leven”, deelt de zangeres.

Natuurlijk is grote zus Katja Schuurman door het dolle heen met het nieuws. “Ik ben zó blij”, schrijft ze. Ook BN'ers als Jan Kooijman en Angela Schijf zijn ontzettend blij voor Birgit en haar lover, zo laten ze weten in de comments.

Depressie

Het is niet het eerste kindje voor de actrice en zangeres. Birgit heeft al een zoon, Chico, uit haar huwelijk met regisseur Arne Toonen. Het koppel ging in 2019, na een relatie van vijftien jaar, uit elkaar. In het LINDA. Vakantieboek laat ze weten dat ze zich na de scheiding down en depressief voelde. “Ik weet dat die gevoelens voorkomen in de Schuurman-familie, mijn moeder en zus kampen er ook mee. Maar ik dacht altijd dat ik de dans ontsprongen was en het depressie-gen niet had. De scheiding bleek de trigger om het toch aan de oppervlakte te laten komen.”

Met de scheiding en het co-ouderschap over zoon Chico had Birgit veel om te verwerken. “Onverwacht kwam daar Sander bij en was daar het prille stadium van verliefdheid. Het contrast tussen die emoties was enorm, het viel me zwaar. Ik voelde me klote, kon ’s nachts niet slapen”, vertelt de actrice openhartig. Ze zocht professionele hulp om haar gedachtes en gevoelens te bespreken. Sander probeerde er zoveel mogelijk voor Birgit te zijn en probeerde het positieve te benadrukken. Helaas werkte dit niet altijd. “Ik kon dat niet meteen duidelijk maken. Dat je je soms meer getroost voelt als iemand benoemt dat je verdriet hebt en het juist niet probeert weg te nemen.”

Inmiddels lacht het leven Birgit weer toe en kan ze niet wachten om samen met Sander haar gezinnetje verder uit te breiden. Congrats!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook