Fajah Lourens over veertig worden: ‘Ik vind het wel een dingetje’

Fajah viert haar fabulous forty met een spiksplinternieuw boek: Faya Forty & Fit.

Op 3 juli wordt Fajah Lourens veertig en dat viert ze met een nieuw boek: Faya Forty & Fit. Grazia sprak de onderneemster over ouder worden én over haar nieuwe boek.

Fabulous forty

“Ik ben natuurlijk heel blij en dankbaar dat ik veertig mag worden, maar ik vind het wel een dingetje”, vertelt de fitnessgoeroe over haar naderende verjaardag.

“Ik ben een vrouw, moeder en ondernemer met verantwoordelijkheden. Als ik wakker word met een dik gezicht, trekt dat niet meer binnen een uurtje weg. Ik ben fysiek niet meer zo sterk als vroeger, ben sneller moe. Dat zijn de dingen die mensen altijd noemen als het gaat over ouder worden, en dat is nu mijn realiteit. Best gek, want in mijn hoofd ben ik nog achtentwintig.”

Faya Forty & Fit

Om te vieren dat Fajah veertig wordt komt ze met het boek Faya Forty & Fit, maar waar gaat dat boek precies over? “Het boek gaat over gezond leven en er staan persoonlijke voedingsplannen in.”

“Maar je leest ook wie ik echt ben (een emo-eter als ik verdrietig ben!), hoe ik patronen doorbreek en wat ik doe nadat ik een heel doosje pinda’s heb gegeten. Mensen denken dat ik altijd in shape ben. Dat is niet zo. Vijf jaar geleden was ik retestrak en daar zijn op het strand foto’s van gemaakt. Dat hebben mensen nog steeds in hun hoofd. Maar, als ik zelf niet fit ben, hoe kan ik dan anderen adviseren?”

“Ik wil zelf ook geen trainer met te veel putten of een hangbuik. Al gaat het me niet om slank, maar om fit zijn. Dus ben ik volop aan het trainen en aan het cuppen. In het boek deel ik de successen, maar ook de momenten waarop ik het zwaar heb. Ik denk dat veel mensen zich daarin herkennen. Jezelf even laten gaan, maar daarna weer herpakken.”

In de nieuwste Grazia vertelt Fajah Lourens alles over ouder worden, gelukkig zijn én haar nieuwe liefde. Morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Agnes Hofman) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws