Bas over Nicolette: ‘Ze heeft de hele wereld rondgereisd voor de liefde, maar eindigde met een kaaskop’

'Nic heeft werkelijk op ieder continent verkering gehad', weet Bas te vertellen.

Bas Smit en Nicolette van Dam zijn al veertien jaar samen en delen naast de liefde voor hun dochters één grote passie: reizen. In Grazia's Zomerboek vertellen ze alles over hun ultieme reisbestemmingen in binnen- en buitenland en doen ze een boekje open over hun vakantieliefdes van vroeger.

Op avontuur

Waar Bas en Nicolette eerder nog van Dubai naar Spanje vlogen, gooide de coronacrisis behoorlijk wat roet in het eten. Een tripje naar het buitenland zat er voor lange tijd niet in, dus besloten de twee om eropuit te gaan in Nederland. Van Utrecht tot Zeeland en van Groningen tot Maastricht. Ze zijn naar de leukste plekjes van ons kikkerlandje afgereisd en kwamen al snel tot één conclusie: Nederland heeft alles. En zo ontstond het idee voor een heus vakantieboek met heel toepasselijk de naam Nederland heeft Alles.

Het is wel duidelijk dat Bas en Nicolette echte vakantiedieren zijn. Ook al vóórdat ze samen op avontuur gingen. Samen met Grazia blikten ze terug op hun allereerste vakantieliefde.

Eerste vakantieliefde

“Mijn eerste vakantieliefde was Braziliaans, Tiago heette hij. Ik was zestien en heel verliefd, maar natuurlijk hield het thuis geen stand”, herinnert Nicolette zich nog. Maar Tiago was niet de enige vakantieliefde van de presentatrice, zo weet Bas. “Nic heeft werkelijk op ieder continent verkering gehad, op sommige continenten zelfs in verschillende landen. Ze heeft de hele wereld rondgereisd voor liefde, maar uiteindelijk eindigde ze met een kaaskop.” Al die verschillende schatjes in andere stadjes hebben goed uitgepakt voor Nicolette. “Ik ging bij elk vriendje meteen de taal leren,” zo vertelt ze, “daarom spreek ik nu zoveel talen, haha.”

“Bij mij kwamen de vakantievriendinnetjes altijd in groepjes”, vertelt Bas. “Ik weet nog dat ik op mijn vijftiende voor het eerst naar Blanes ging, dat was natuurlijk mega veel tongen. Ik hoop dat onze dochters het op die leeftijd iets minder naar hun zin hebben dan ik het destijds heb gehad.”

Benieuwd naar het hele interview met Bas en Nicolette? Je leest 't in Grazia's Zomerboek. Dinsdag in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws