Waarom jij vandaag nog bamboe jaloezieën in huis wil halen

Wij vertellen je de vijf voordelen van bamboe jaloezieën.

Lees ook

Veel mensen zijn inmiddels bekend met houten jaloezieën. Deze stijlvolle vorm van raamdecoratie geeft een luxe en sfeervolle look aan je interieur. De keuze in kleuren is reuze, dus is er voor iedereen een mooie jaloezie samen te stellen. Zo kun je kiezen voor Lindehout jaloezieën, Abachi jaloezieën en bamboe jaloezieën. Veel mensen zijn al bekend met Lindehout jaloezieën, maar minder bekend met bamboe jaloezieën. En precies daarom vertellen we je alle voordelen van bamboe jaloezieën op maat.

1. Dunner dan standaard houten jaloezieën

Bamboe jaloezieën en standaard houten jaloezieën hebben veel gemeen. Toch is er nog een groot verschil. De lamel van een bamboe jaloezie is namelijk een stuk dunner dan de lamel van een houten jaloezie. Het zorgt voor een optisch rustigere uitstraling in je interieur.

Daarnaast is de dunnere lamel ook fijn als je je nieuwe jaloezie van bamboe boven een deur of openslaand raam wil plaatsen. De pakkethoogte (de bovenbak en alle horizontale lamellen in opgetrokken toestand) is een stuk kleiner. Het openen van je raam of deur wordt dan een stuk makkelijker. En niet te vergeten: de jaloezie is ook een stuk lichter van gewicht!

2. Een duidelijke, luxe houtnerf

Bij bamboe lamellen zie je duidelijk een houtnerf in de lamel. Dit geeft een luxe en robuuste uitstraling, waarmee je direct karakter toevoegt aan je interieur. Dit is heel anders dan standaard jaloezieën van hout. Hierbij is de lamel volledig glad en gelakt in een enkele kleur. Door de houtnerf van de bamboe jaloezieën ontstaat een mooi contrast in kleuren.

Twijfel je welke kleur jaloezie mooi binnen jouw interieur past? Vraag dan gratis kleurstalen aan op MijnHoutenJaloezieen.nl.

3. Een extra luxe uitstraling

We haalden het net al aan: de luxe look die bamboe jaloezieën geven. Door de dunne lamel en de houtnerf in de lamel creëer je in een handomdraai een prachtige en vooral luxe uitstraling in je woning. Standaard worden jaloezieën geleverd met ladderkoord, maar je kunt er ook voor kiezen om je nieuwe raamdecoratie met ladderband uit te laten voeren. Kies voor een soortgelijke kleur als je jaloezie voor een mooie eenheid of ga voor een contrasterende kleur voor een echte eyecatcher.

4. Zelf je privacy in de hand

Wil je niet volledig opgesloten zitten door gesloten raamdecoratie, maar zit je ook niet te wachten op pottenkijkers? Als je je moet omkleden voor je yogales, bijvoorbeeld. Of omdat je een Netflix marathon hebt ingepland. Met een bamboe jaloezie heb je je privacy zelf in de hand. Door de horizontale lamellen is het voor mensen al een stuk lastiger om binnen te kijken. T

och komt er tussen de lamellen door nog genoeg natuurlijk licht binnen. Zo zit je niet opgesloten, maar geniet je wel van je Netflix-marathon in je pyjama. Of je buikspierkwartier in de woonkamer.

5. De isolerende werking

Veel mensen weten het niet, maar je verliest ongemerkt veel warmte via kale ramen. Als je je rolgordijn, duo rolgordijn of overgordijnen open hebt, kan er 20 procent tot maar liefst 30 procent aan warmte verloren gaan. Stoken voor de vogels kan, maar is niet de bedoeling. Doordat een bamboe jaloezie over de gehele lengte van je raam hangt, gaat er minder warmte verloren. Zo blijft het in de winter lekker warm binnen en houdt je nieuwe raamdecoratie de warmte in de zomer juist buiten.

Laatste nieuws

Zie ook