Dít vindt Eloise van Oranje van haar bijnaam als gravinfluencer

'Mijn vrienden en ik vinden die naam echt hilarisch.'

Eloise van Oranje timmert keihard aan de weg als influencer. Ze behaalde onlangs de 200 duizend volgers en schreef haar eigen boek Learning by Doing. Als gravin en influencer wordt Eloise al een tijdje 'gravinfluencer' genoemd. Maar wat vindt ze hier eigenlijk van?

Hilarische naam

Dat de negentienjarige Eloise de titel gravinfluencer niet zelf heeft bedacht, moge duidelijk zijn. Aan ANP vertelt ze namelijk dat ze enorm moest lachen toen ze dit voor het eerst hoorde. “Toen ik 'gravinfluencer' voor het eerst hoorde moest ik erg lachen”, begint ze. “Mijn vrienden en ik vinden die naam echt hilarisch.”

Het is echter geen naam waar Eloise zichzelf mee associeert, zo vertelt ze eerlijk. “Ik weet dat mijn titel gravin is en dat ik een soort van influencer ben omdat ik veel volgers heb op Instagram, maar zo zie ik mezelf echt helemaal niet. Ik ben gewoon Eloise.”

Niet verwacht

Dat Eloise zo succesvol zou worden op Instagram, dat is iets wat ze zelf nooit had verwacht. “Ik ben er nooit mee begonnen omdat ik veel volgers wilde hebben, dat vind ik helemaal niet belangrijk.” De gravinfluencer is naar eigen zeggen nog steeds niet gefocust op het krijgen van meer followers. “Het is niet dat ik denk: hoe kan ik meer volgers krijgen? Voor mij is het nog steeds een platform waarop ik dingen deel voor mijn vrienden.”

Wel beseft Eloise dat ze met zoveel volgers een voorbeeldfunctie is voor anderen. Hiervoor hoeft ze zich niet anders voor te doen dan ze is, maar vindt ze het juist goed om een realistisch beeld neer te zetten. De influencer deelt dan ook niet alleen de hoogtepunten van haar leven, maar ook de down sides – zoals het zakken voor je rijexamen. “Ik vind het vooral voor de jonge meisjes belangrijk om een echt en eerlijk beeld te laten zien. Ik ben echt mezelf en wil laten zien dat iedereen dat ook moet zijn.” You go, Elo!

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws