‘Mondkapjesplicht eindigt volgende week zaterdag’

Goed nieuws!

Lees ook

Onlangs kwam het heugelijke nieuws naar buiten dat de versoepeling van de maatregelen naar voren wordt getrokken ons al ter ore en nu doet Hugo de Jonge er nog een schep bovenop. Vanaf volgende week zaterdag komt er namelijk een einde aan de mondkapjesplicht en komt het advies om zoveel mogelijk thuis te werken te vervallen. Dat meldden Haagse bronnen aan de NOS.

Daling coronacijfers

De reden voor Hugo’s enthousiasme is de sterke daling van alle coronacijfers. Vorige week zakte alles al, maar nu daalt het echt met een razend tempo. “Het zou kunnen dat de mondkapjesplicht ten einde komt. Maar we moeten zorgvuldig afwegen wat nu al kan worden versoepeld en wat mogelijk nog langer moet blijven”, meldde de demissionair minister volgens het AD.

Het lijkt er nu dus op dat dit ook echt gaat gebeuren en we vanaf volgende week zaterdag afscheid kunnen nemen van deze twee basisregels. Daarnaast komen de afstandsregel en het thuisblijven bij klachten op de stapel met twijfelgevallen te liggen, net als meer capaciteit voor horeca, bioscopen en ander vermaak en meer bezoekers in eigen huis. Nu nog het EK op groot scherm en dan zijn we helemaal gelukkig!

Openbaar vervoer

Echter zouden de mondkapjes in het openbaar vervoer nog wel blijven, omdat daar de anderhalve meter niet goed in acht kan worden genomen. Het kabinet wacht verder nog op het advies van het Outbreak Management Team over bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes in de supermarkt. Vrijdag wordt de definitieve knoop doorgehakt.

Bron: Panorama | Beeld: Bruno Press

Laatste nieuws

Zie ook