Rosa blikt terug op Love Island-avontuur: ‘Het was een emotionele rollercoaster’

‘Ik ben heel blij dat ik zoveel over mezelf heb geleerd.’

Het Love Island-avontuur eindigde voor Rosa helaas eerder dan ze had gehoopt. Zo moest ze na een herkoppeling samen met Minn en Francesco de villa verlaten. Ondanks dat Rosa niet de liefde vond, blikt ze wel met heel veel plezier terug op haar tijd in de villa.

Weer thuis

“Het is onwijs raar om weer thuis te zijn”, lacht Rosa als we met haar bellen. “Ik heb de afgelopen weken in zo’n bubbel geleefd. We kregen helemaal niks mee van wat er in de buitenwereld gebeurde.” Inmiddels is Rosa thuis weer wat aan het aarden en kan ze ook rustig terugkijken op het zomerse avontuur dat ze in Spanje heeft beleefd.

“Het was wel echt een emotionele rollercoaster, maar tegelijkertijd ook een supermooi avontuur. Ik ben heel blij dat ik zoveel heb geleerd over mezelf, dat ik dingen heb gedaan die ik normaal niet durfde én dat ik me kwetsbaar heb opgesteld.”

“Daarnaast kan ik uit de grond van mijn hart zeggen dat alle mensen in de villa toppers zijn. Door Love Island heb ik zoveel lieve mensen leren kennen. Ik hoop dat ik altijd contact met iedereen zal houden.”

Mooiste herinnering

Rosa heeft in haar tijd op Love Island veel meegemaakt, maar wat is nou eigenlijk haar mooiste herinnering? “Dat zijn er heel veel”, lacht Rosa. “Maar een van mijn mooiste herinneringen is dat ik drie keer ten huwelijk ben gevraagd tijdens de kiss, marry, pie-challenge. Ik vond het zo lief dat drie jongens mij een ring gaven. Dat gaf me echt een convidence boost.”

Enne, ook dat Rosa tijdens de eerste herkoppeling tot publieksfavoriet werd bekroond, is een dierbare herinnering geworden. “Dat had ik nooit verwacht”, vertelt de Islander hierover. “Ik heb me nooit anders voorgedaan dan wie ik ben, dus ik vind het alleen maar een supergroot compliment dat mensen op mij stemden als favoriet”, deelt Rosa. “Ik moest natuurlijk ook keihard huilen, omdat ik het zo niet had verwacht. Ik vond het iets heel moois. Ik zal nooit vergeten dat ik tot publieksfavoriet ben gekozen.”

Beeld: Videoland

Laatste nieuws