Love Islands Francesco: ‘Ik zou dat wel echt anders gedaan hebben’

De publieksfavoriet vertelt waar hij spijt van heeft.

Lees ook

Sinds vorige week kunnen we niet meer weg zwijmelen bij ultieme gentleman Francesco van Love Island. Zijn eliminatie, tegelijk met Islanders Minn en zijn koppelpartner Rosa deed veel stof opwaaien. Grazia mocht hem aan de tand voelen over zijn tijd in de villa en hoe het nu met hem gaat.

Spijt

Het is op Love Island natuurlijk het doel om met de ware liefde terug naar huis te kunnen vliegen. En met een beetje geluk win je ook nog eens 25.000 euro. Voor Francesco is het anders gelopen. Maar heeft hij ergens spijt van? Nee. “Als ik het opnieuw kon doen, zou ik precies hetzelfde doen”, vertelt hij als we met hem bellen. “Ja, als ik het anders aangepakt had zou ik misschien nog in de villa zijn, maar ik wilde geen spelletjes spelen. Ik ben alleen maar mezelf geweest”, stelt de dreamy Italiaan.

Maar hoe zit dat dan met Nina? “Ik had interesse in Nina en alleen in Nina”, benadrukt Francesco. “In het echte leven zou ik ook niet met meerdere mensen tegelijk flirten, dus daarom heb ik me bij andere vrouwen ook alleen vriendschappelijk opengesteld.”

Eén dingetje veranderen

Na even nadenken voegt hij toe: “Ik zou toch één ding anders aanpakken, en dat is dat ik me eerder open zou stellen voor de jongens.” Francesco legt uit dat hij in het begin wat stiller was en een beetje de kat uit de boom keek. “Ik ben heel beleefd opgevoed, waar je echt wacht op je beurt om wat te zeggen. Ik heb bovendien altijd een of twee tellen extra nodig om te bedenken wat ik in het Nederlands wil zeggen. En dat is moeilijk als je met tien ontzettend vrolijke mensen aan tafel zit.”

Maar dat betekent niet dat Francesco geen mooie vriendschappen heeft overgehouden aan zijn avontuur. Eerder schreven we al dat hij sinds de eliminatie hartstikke close is met zowel Minn als Rosa. En wat betreft de rest van de Islanders: “Aan het einde voelde het alsof we een familie waren.”

Beeld: Videostill

Laatste nieuws

Zie ook