Goed om te weten: dít is wat je kunt doen als je geghost bent 

We hopen dat deze 'trend' op het gebied van daten snel verdwijnt.

Daten in tijden van corona is op zijn zachtst gezegd een enorme uitdaging. Het laatste wat je dan wilt, is dat je geghost wordt. Want van de vele trends op het gebied van daten, is ghosting er een die we het liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen. Krijg jij toch te maken met deze wrede manier om een (beginnende) relatie te beëindigen? Dít kun je doen.

Ermee dealen

Afgewezen worden is één ding. Prettig is het niet, maar we dealen ermee. Ghosten daarentegen gaat over meer dan de afwijzing. Het is ook nog eens het machteloze gevoel dat je niet aan je date of ex kunt vragen waarom ze dat wat jullie wel of niet hadden in hemelsnaam wilden beëindigen. En waarom dan ook nog zo wreed?

Als je met enorm veel vragen zit, kun je diegene best contacteren. Wel zijn er een aantal dingen die je moet overwegen voordat je dat doet. Want zelfs als je precies weet wat je diegene wilt zeggen of vragen, is het de vraag of die persoon het wel waard is.

Moet je iemand die jou heeft geghosted wel een berichtje sturen?

Als iemand niets meer van zich laat horen, kan het heel verleidelijk zijn om diegene te bestoken met berichten. Maar in de meeste gevallen kun je je energie er beter niet in steken. “Ze hebben in principe al een boodschap achter gelaten door niet het fatsoen te hebben om jou te laten weten dat ze niet meer geïnteresseerd zijn”, vertelt sociaal werker Patti Sabla aan Elite daily.

Ook online dating coach is Amy North is van mening dat je de situatie beter kunt laten voor wat het is, hoe lastig dat ook is of hoe boos diegene je ook maakt. “Als iemand je ghost, win je er zelf vaak niets mee als jij een berichtje stuurt”, vertelt ze. “Het zal je geen beter gevoel geven. Diegene zal niet van gedachten veranderen. Mensen ghosten omdat ze bang zijn om een gesprek te voeren over hun gevoelens. En met zo iemand wil je niet samenzijn.”

Wel appen

Hoewel experts over het algemeen vinden dat je beter geen berichtje kunt sturen, zijn er uitzonderingen. “Er zijn drie situaties waarin je iemand wel een berichtje moet sturen: Als het echt goed tussen jullie ging en het uit het niets komt, als jullie al op meer dan vier dates zijn geweest of als diegene niet kwam opdagen voor een date.”

In dat geval raadt de coach aan om in een berichtje uit te leggen hoe je je voelt. And keep your calm. Het is niet je doel om diegene terug te winnen. “Vertel dat je liever had dat diegene eerlijk was geweest voordat hij of zij het contact zo abrupt verbrak. Als je kalm kunt blijven, zal diegene over zijn of haar actie nadenken en zich misschien zelfs verontschuldigen.” Verwacht echter geen verontschuldiging, of überhaupt een reactie.

Het erbij laten

In de meeste gevallen doe je er dus goed aan om geen energie meer te verspillen aan de persoon die jou ghost. Stop de energie die de frustratie opslokt in jezelf. Als je de ghoster nog niet lang kende, stelt relatie-expert Poppy Spencer voor om het nummer te blokkeren en om weer te gaan tinderen. Or any other datingapp. “En als je de ghoster ziet, swipe dan absoluut naar links!”

Wanneer je de ghoster nog niet zo lang kende zal het niet heel moeilijk zijn om weer verder te gaan. Een ander verhaal wordt het als het geen casual fling was. Geef jezelf in dat geval genoeg tijd om eroverheen te komen. “Reageert diegene niet op jouw berichten? Haal dan troost uit het feit dat diegene niet eerlijk tegen je kon zijn en niet bereid was om aan de relatie te werken. Je bent beter af zonder diegene.” Hear hear!

Bron: Elite Daily, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws