Aiii: Songfestival-winnaar Måneskin nu ook nog beschuldigd van plagiaat

Het zit de muzikanten niet mee...

De Italiaanse rockband Måneskin won dit jaar het Eurovisie Songfestival en is sindsdien het gesprek van de dag. Helaas heeft niet iedereen het over hun indrukwekkende winst. Zo werd frontman Damiano beschuldigd van het snuiven van cocaïne en nu is er opnieuw kritiek op de band…

Plagiaat

Måneskin won zo'n drie weken geleden het songfestival voor Italië met het nummer Zitti E Bueni. Het lied van de rockband lijkt echter wel heel veel op het nummer You Want It, van The Vendettas, de oude band van Joris Linssen.

“Het lijkt echt enorm, het is ongelooflijk”, zo vertelt Joris aan RTL Boulevard. En inderdaad, de melodieën van de nummers lijken verdacht veel op elkaar.

Beluister hieronder beide nummers en oordeel zelf.

Snuifgate

Tijdens de puntentelling kwam Damiano – de zanger van Måneskin – in beeld terwijl hij een beweging maakte die de suggestie wekte dat hij cocaïne snoof in de greenroom. Na het event zwoer de zanger tijdens een persconferentie dat hij geen drugs had gebruikt en ook op social media doet de band hun verhaal.

“We zijn geschokt dat sommige mensen beweren dat Damiano drugs gebruikt. We zijn tegen drugs en hebben nooit cocaïne gebruikt”, laat de band weten in hun Instagram Stories. “We zijn bereid te worden getest, want we hebben niets te verbergen. We zijn hier om onze muziek te spelen en we zijn erg blij met de winst van het Eurovisie Songfestival.” Een negatieve drugstest wees uit dat de band de waarheid sprak.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws