Zien: Nienke Plas deelt intieme beelden van thuisbevalling

Nienke blijft Nienke: 'Inderdaad, de flamoes stond in de fik.'

Lees ook

Nienke Plas en hubby Resley Stjeward zijn over the moon met de geboorte van hun tweede zoontje. Het stel maakte het babynieuws eergisteren op Instagram bekend met een prachtige foto van de knul, maar deelt nu op YouTube enkele heel intieme beelden van de thuisbevalling.

Thuisbevalling

“Statusupdate: ik denk dat mijn vliezen net gebroken zijn”, vertelt Nienke in haar vlog. Toch heeft ze nog geen krampen of weeën, dus het kan nog wel 24 uur duren tot de bevalling écht begint. Ondertussen is de spanning al wel om te snijden in huize Stjeward-Plas. “Res is onder de douche geweest, het eerste wat hij doet is zijn haar gellen. Hij zegt: 'Waarom gel ik mijn haar?' Ik zeg: 'Ik weet het niet.' Hij zegt: 'Ik ben helemaal van de leg.' Frenky-Dean heeft tranen in zijn ogen. Wat mooi dit. Iedereen is al helemaal in rep en roer”, vertelt de hoogzwangere YouTuber. “Ik denk gewoon: tranquilo. Tranquilo.”

En dus maakt Nienke zich gewoon op om naar bed te gaan. Een goede nachtrust heeft ze echter niet, want een paar uur later beginnen de weeën en stapt ze het bevalbad in. Met hubby Resley, zoontje Frenky-Dean en een paar andere dierbaren aan haar zijde, puft ze wat af. “De verloskundige vertelde dat ik, zolang ik de persweeën kon wegzuchten, ik de baby ook 'zuchtend' zou kunnen laten bevallen”, vertelt Nienke in de video. “Na vijftig heftige en pijnlijke minuten de persweeën weggezucht te hebben, hield ik het niet meer en zat de baby al voor een derde met zijn hoofdje eruit.” Nienke blijft natuurlijk Nienke en vat het geheel even kort maar krachtig samen: “Inderdaad, de flamoes stond in de fik.”

Novi-Jaxx

Het was het uiteindelijk allemaal waard. “Eén keer hard persen en daar was onze kleine boy dan”, vertelt Nienke in de video. Vervolgens zien we haar met de pasgeboren baby op de bank kruipen, waar haar zoontje Frenky-Dean de navelstreng door mag knippen. “Je broertje heet Novi-Jaxx“, vertelt Nienke aan de nieuwe grote broer. “Aah wat mooi. Ik vind het leuk”, klinkt het in de kamer.

En zo ineens zijn ze niet meer met zijn drietjes in huize Stjeward-Plas, maar met zijn viertjes. “Lieve Novi-Jaxx, je bent bij een stelletje druktemakers beland, maar je went vast snel”, schreef Nienke eergisteren al op Instagram. “Frenky-Dean zijn droom is uitgekomen. Hij heeft een broertje gekregen. IK BEN ZO GELUKKIG.”

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Nienke Plas)

Laatste nieuws

Zie ook